ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χάρι ήταν πραγματικά «ρεζέρβα» - Θα έδινε ως και όργανα στον Ουίλιαμ

Ο Χάρι ήταν πραγματικά «ρεζέρβα» - Θα έδινε ως και όργανα στον Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Χάρι με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 1918 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του νέου βασιλιά Καρόλου, ο γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι, κατηγορείται ότι θέλει να καταστρέψει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, μετά τις αποκαλύψεις που κάνει στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που φαίνεται ότι σβήνει κάθε πιθανότητα συμφιλίωσης μεταξύ των Γουίνδσορ.

Η βασιλική οικογένεια τηρεί σιγή για τις εκμυστηρεύσεις και τις κατηγορίες του Χάρι που διέρρευσαν στον Τύπο. Το βιβλίο «Ρεζέρβα», που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, τέθηκε προς πώληση κατά λάθος για λίγες ώρες στην Ισπανία και το περιεχόμενό του αποδείχτηκε πολύ πιο δηλητηριώδες απ’ όσο πίστευαν πολλοί.

Για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται τη δική του ιστορία, τη δική του αλήθεια για τη βασιλική οικογένεια και για το πώς είναι να ζεις μία ζωή ως αναπληρωματικός διάδοχος του θρόνου, ως ΡΕΖΕΡΒΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ένα ακόμα απόσπασμα που δημοσιεύται στον διεθνή Τύπο (usmagazine.com): «Εγώ ήμουν η σκιά, η εφεδρεία,το σχέδιο Β. Με έφεραν στον κόσμο για την περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι στον Γουίλι. Καλούμουν να παρέχω στήριξη, αντιπερισπασμό και, αν ήταν απαραίτητο, κάποιο ανταλλακτικό. Ένα νεφρό, ίσως. Μια μετάγγιση αίματος. Λίγο μυελό των οστών. Όλα αυτά μου τα είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή της ζωής μου και μου τα επαναλάμβαναν τακτικά από τότε».

Επίθεση στον Κάρολο

Ο Χάρι υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος και ο Ουίλιαμ αντέδρασαν στον γάμο του πατέρα τους με την Καμίλα γιατί φοβούνταν ότι θα γινόταν «κακή μητριά».

Σύμφωνα με την Telegraph, κατηγορεί τον Κάρολο ότι άφησε να εννοηθεί πως οι Σάσεξ «του κόστιζαν ακριβά» και ότι ήθελε να απομακρύνει τη Μέγκαν γιατί θα τον επισκίαζε.

Επίσης, ο δούκας του Σάσεξ φέρεται να έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι αρχικά φοβόταν πως η Καμίλα θα ήταν «σκληρή» όπως «όλες οι κακές μητριές στις ιστορίες». Στο βιβλίο με τίτλο «Spare» (Ο Αναπληρωματικός) ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να λέει ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησαν από τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο να μην παντρευτεί τη βασίλισσα Καμίλα μετά το θάνατο της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε από τα απομνημονεύματα του, ο Χάρι λέει ότι τα δύο αδέρφια είχαν ιδιωτικές συναντήσεις με την Καμίλα σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει επίσημα ο Κάρολος την αγαπημένη του στους γιους του. Ο Χάρι λέει ότι αρχικά φοβόταν ότι η Καμίλα θα ήταν σαν μια κλασική «κακή μητριά».

«Θυμάμαι να αναρωτιέμαι... αν θα ήταν σκληρή μαζί μου, αν θα ήταν όπως όλες οι κακές μητριές στις ιστορίες», φέρεται να έγραψε ο Χάρι στο βιβλίο του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συναντήσεις πήγαν καλά και ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήταν αντίθετοι να έχει ο πατέρας τος μια ρομαντική σχέση με την Καμίλα. Δεν ήθελαν ωστόσο να κάνει το επόμενο βήμα με την «άλλη γυναίκα».

Σχετικές ειδήσεις