ΚΟΣΜΟΣ

Ντέμι Λοβάτο όπως... Μαντόνα : Απαγορεύθηκε η βλάσφημη για τους Χριστιανούς αφίσα της

Η Ντέμι Λοβάτο
Η Ντέμι Λοβάτο
ΑΡ

Η αφίσα της Ντέμι Λοβάτο απαγορεύτηκε επειδή ήταν προσβλητική για τους Χριστιανούς

Μια αφίσα της Ντέμι Λοβάτο με στολή bondage, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι σε σχήμα σταυρού απαγορεύθηκε επειδή θεωρήθηκε προσβλητική για τους χριστιανούς. Ο τίτλος του νέου άλμπουμ της τραγουδίστριας παρέπεμπε ξεκάθαρα σε βρισιά και, μαζί με την εικόνα, συνέδεε τη σεξουαλικότητα με ένα ιερό σύμβολο, ανακάλυψε η βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης διαφημίσεων.

Η Polydor Records είπε ότι ήταν έργο τέχνης που σχεδιάστηκε για να προωθήσει το άλμπουμ και δεν το πίστευε ότι ήταν προσβλητικό. Η αφίσα αφαιρέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες.

Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης (ASA) είπε ότι είχε λάβει καταγγελίες σχετικά με την «εικόνα της κυρίας Λοβάτο δεμένη με μία στολή ενώ ήταν ξαπλωμένη σε ένα στρώμα σε σχήμα σταυρού». Η τραγουδίστρια ήταν «σε μια θέση με τα πόδια δεμένα στη μία πλευρά που θύμιζε Χριστό στο σταυρό», προστίθεται.

Μαζί με τον τίτλο του άλμπουμ, που είναι ένα παιχνίδι με βρισιές, η ASA διαπίστωσε ότι η αφίσα ήταν «πιθανόν να θεωρηθεί ότι συνδέει τη σεξουαλικότητα με το ιερό σύμβολο του σταυρού και της σταύρωσης». Αυτό ήταν πιθανό να προκαλέσει σοβαρή προσβολή στους Χριστιανούς, είπε.

Το όγδοο άλμπουμ της Λοβάτο, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022, καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι της μέσα από τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τη θεραπεία και τελικά τη λύτρωση. Άρχισε να το γράφει μετά από μια περίοδο αποτοξίνωσης τον Δεκέμβριο του 2021 και είπε στο BBC: «Δεν παίζω πια ποπ μουσική. Αυτό είναι ένα ροκ άλμπουμ».

Η τραγουδίστρια δεν είναι η πρώτη που πυροδοτεί αντιπαραθέσεις στους θρησκευτικούς κύκλους. Το βίντεο της Madonna Like a Prayer καταδικάστηκε από χριστιανικές οργανώσεις ως βλάσφημο όταν κυκλοφόρησε το 1989.

Έδειχνε την τραγουδίστρια να χορεύει γύρω από φλεγόμενους σταυρούς και να φιλάει μια μαύρη φιγούρα που μοιάζει με Χριστό σε μια εκκλησία. Το 1992, το βίντεό της Erotica απαγορεύθηκε από το Βατικανό, ενώ το βίντεο μπορούσε να προβληθεί μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ASA δέχθηκε επίσης παράπονα ότι η αφίσα που προώθησε το άλμπουμ της Ντέμι Λοβάτο τοποθετήθηκε ανεύθυνα σε θέσεις όπου μπορούσαν να τη δουν τα παιδιά. Τοποθετήθηκε σε έξι σημεία σε όλο το Λονδίνο πριν καταργηθεί στις 23 Αυγούστου 2022. Η Polydor Records, τμήμα της Universal Music Operations Ltd, είπε ότι πριν από τη δημοσίευση, είχαν ελέγξει με το πρακτορείο Brotherhood Media ότι η αφίσα ήταν αποδεκτή για προβολή στις προτεινόμενες τοποθεσίες.