ΚΟΣΜΟΣ

Τα πολλά πρόσωπα του δολοφόνου-πορνοστάρ

Τα πολλά πρόσωπα του δολοφόνου-πορνοστάρ

«Με πιάσατε» ήταν τα μόνα λόγια που είπε στους Γερμανούς αστυνομικούς ο Λούκα Ρόκο Μανιοτά, κατά τη σύλληψή του στο Βερολίνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου ανακοίνωσε και επισήμως τη σύλληψη του 29χρονου Καναδού: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι ο καταζητούμενος Μανιοτά».

Ο Μανιοτά θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι η Γερμανία να τον εκδώσει στον Καναδά.

Η σύλληψή του έβαλε τέλος στο πολυήμερο κυνήγι γάτας-ποντικιού, που ξεκίνησε από τον Καναδά, πέρασε στο Παρίσι και κατέληξε στο Βερολίνο.

Ο Μανιοτά έχει αλλάξει πολλές φορές την εμφάνισή του στο παρελθόν, γεγονός που έπαιξε ρόλο στον εντοπισμό του μετά από μέρες.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Σκοπός του ήταν να μοιάζει με τον Τζέιμς Ντιν.

Συχνά φορούσε περούκες και μέικ-απ, ενώ κάποιες φορές ντυνόταν με γυναικεία ρούχα.

Περιγράφεται επίσης σαν ναρκισσιστής.

Το 2009 «προσέφερε» συμβουλές στο Διαδίκτυο, για το πώς μπορεί να εξαφανιστεί κάποιος:

«Ένα ελάχιστο διάστημα τεσσάρων μηνών είναι απαραίτητο για κάποιον ώστε να πραγματοποιήσει τις ηρωικές του πράξεις και να αφήσει την παλιά του ζωή πίσω». Αυτός που θέλει να εξαφανιστεί, πρέπει να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του κύκλο, να έχει τουλάχιστον δύο πλαστές ταυτότητες, να κυκλοφορεί μόνο με μετρητά και να ταξιδέψει με λεωφορείο προς άγνωστο προορισμό. Πριν θα έπρεπε να πουλήσει το αυτοκίνητό του σε άσχετο μέρος, ώστε να μπερδέψει την αστυνομία, είχε γράψει ο Μανιοτά.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο δολοφόνος-πορνοστάρ