ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους Νεπάλ - To παιχνίδι της μοίρας: Σκοτώθηκε όπως ο σύζυγός της πριν 16 χρόνια

Συντριβή αεροσκάφους Νεπάλ - To παιχνίδι της μοίρας: Σκοτώθηκε όπως ο σύζυγός της πριν 16 χρόνια

Νεπάλ: Ο άνδρας της πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια

Η συγκυβερνήτης του αεροπλάνου της Yeti Airlines που συνετρίβη στο Νεπάλ την Κυριακή, χάνοντας την ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι, έχασε τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια.

Η 44χρονη, Anju Khatiwada, βοηθούσε τον πιλότο να πετάξει το δικινητήριο ATR-72 που απογειώθηκε από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, και είχε προορισμό την Ποκάρα.

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος, συνετρίβη σε ένα φαράγγι βάθους 300 μέτρων μεταξύ του παλιού αεροδρομίου της Ποκάρα και του νέου διεθνούς τερματικού σταθμού, περίπου στις 10.30 π.μ., λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Αν και η Khatiwada δεν έχει βρεθεί ακόμη, πιστεύεται ότι σκοτώθηκε στο δυστύχημα - στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο σύζυγός της Dipak Pokhrel είχε την ίδια μοίρα στις 21 Ιουνίου 2006. Να αναφέρουμε ότι ο Pokhrel ήταν επίσης συγκυβερνήτης σε μια πτήση της Yeti Airlines, ένα αεροσκάφος Twin Otter — ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο που μετέφερε έξι επιβάτες, τέσσερα μέλη του πληρώματος και τρόφιμα στη δυτική πόλη Jumla όταν κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες, χάνοντας τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες.

Η Khatiwada, η οποία έμεινε μόνη με το παιδί της, φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα της ασφάλισης για να εκπαιδευτεί ως πιλότος στις ΗΠΑ.

Έγινε μέλος της Yeti Airlines τον Ιούνιο του 2010, μια από τις μόλις έξι γυναίκες πιλότους που εργάζονταν στην αεροπορική εταιρεία, και είχε πετάξει σχεδόν 6.400 ώρες. Το 2017 είχε γίνει η νεότερη πιλότος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει και δεύτερο παιδί. Φίλοι και οικογένεια είπαν στις τοπικές εφημερίδες ότι η Khatiwada αγαπούσε τη δουλειά της.

Συντριβές αεροπλάνων στο Νεπάλ

Σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ από το 2000. Η χώρα φιλοξενεί οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, και οι ξαφνικές καιρικές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Νεπάλ: Λάθος του πύργου ελέγχου «δείχνει» η έρευνα για την αεροπορική τραγωδία (pics)

Συγκλονίζει επιζών της τραγωδίας στο Νεπάλ: Είμαι τυχερός που έζησα απ' αυτή τη δοκιμασία

Νεπάλ: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Κατμαντού (pics&vids)