ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πέθανε σε ηλικία 118 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

H αδερφή Αντρέ πέθανε στα 118 της
H αδερφή Αντρέ πέθανε στα 118 της
ΑΡ

Η Γαλλίδα μοναχή αδερφή Αντρέ που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 118 ετών

Η αδελφή Αντρέ, κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν που κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 118 ετών, όπως ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας στον οποίο φιλοξενούνταν, στην πόλη Τουλόν της νότιας Γαλλίας. Ο δήμαρχος της πόλης, Hubert Falco, ανακοίνωσε την είδηση ​​του θανάτου της στο Twitter, γράφοντας ότι «με τεράστια θλίψη και συγκίνηση έμαθα απόψε τον θάνατο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο #SisterAndré».

Η Λουσίλ Ραντόν γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904 και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θρησκευτική υπηρεσία. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και είχε χάσει την όρασή της.

Πριν γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο. Ήταν επίσης η γηραιότερη μοναχή που έζησε ποτέ, σύμφωνα με τα Guiness. «Λένε ότι η εργασία σκοτώνει. Εμένα η εργασία με κράτησε στη ζωή. Εργαζόμουν μέχρι τα 108 χρόνια μου», είχε δηλώσει το 2022. Λίγο πριν γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της, είχε καταφέρει να νικήσει την Covid-19.

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Story την Τρίτη, η αδελφή Αντρέ φάνηκε να έχει ανάμεικτα συναισθήματα για το γεγονός ότι είναι το νέο γηραιότερο εν ζωή άτομο. «Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα», είπε, αποκαλώντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή».

Όταν έκλεισε τα 118, η ηλικιωμένη καλόγρια έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν -τον 18ο Γάλλο πρόεδρο της ζωή της- σύμφωνα με ένα tweet από το γηροκομείο. Υπήρξαν επίσης 10 διαφορετικοί πάπες που ηγήθηκαν της Καθολικής Εκκλησίας από τότε που γεννήθηκε.

Η αδελφή Αντρέ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο της Κάνε Τανάκα, μιας Γιαπωνέζας που είχε προηγουμένως καταγραφεί ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο. Πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου. Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της Ζαν Καλμάν διήρκεσε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.