ΚΟΣΜΟΣ

Ντένις Μοναστίρσκι: Ενα απο τα «πρόσωπα του πολέμου» - Ποιος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών

O Nτένις Μοναστίρσκι
O Nτένις Μοναστίρσκι
ΑΡ

Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι, που σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου μαζί με άλλους αξιωματούχους της χώρας, θα είναι τεράστιο πλήγμα για την ουκρανική πολεμική προσπάθεια, σημειώνουν αναλυτές

Ο Ντένις Μοναστίρσκι ήταν ένας απο τους αξιωματούχους που επιχειρούσε να εμψυχώσει τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων. Γεννημένος το 1980 στο Khmelnytskyy, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, ήταν εξέχουσα προσωπικότητα στην κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης, ο 43χρονος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο του 2021, αλλά πριν ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα εργαζόταν ως δικηγόρος. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μοναστίρσκι έκανε τακτικές ενημερώσεις μετά από τις πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Κίριλο Τιμοσένκο, είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών ήταν καθ' οδόν προς ένα «καυτό σημείο» πολέμου όταν το ελικόπτερο του συνετρίβη.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πετούν γενικά σε χαμηλό ύψος για να αποφύγουν τους εχθρικούς πυραύλους. Και σήμερα το πρωί (18/1) είχε πυκνή ομίχλη. Όμως τα αίτια της συντριβής σε αυτό το στάδιο παραμένουν άγνωστα και οι ερευνητές ερευνούν τη σκηνή.

Ο Aντον Γκερασένκο, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Μοναστίρσκι αποχαιρέτησε συντετριμμένος τους τρεις Ουκρανούς αξιωματούχους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Όσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο «ήταν πατριώτες που εργάστηκαν για να κάνουν την Ουκρανία ισχυρότερη».

«Θα σας θυμόμαστε πάντα. Θα φροντίζουμε τις οικογένειές σας»,έγραψε σε ένα tweet.