ΚΟΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή: Σε εξέλιξη η ακρόαση για την παράταση της προφυλάκισής της

Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή: Σε εξέλιξη η ακρόαση για την παράταση της προφυλάκισής της
Associated Press

Qatar Gate: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακρόαση της Εύας Καϊλή που θα κρίνει το αν θα αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ή θα παραταθεί η προφυλάκισή της για την υπόθεση διαφθοράς. 

Ώρα αποφάσεων για την Εύα Καϊλή, της οποίας η ακρόαση στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη βέλγικη πρωτεύουσα βρίσκονται και οι δύο δικηγόροι της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρατείται εδώ και περισσοτερο από ένα μήνα στις βελγικές φυλακές, ενώ είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή θα παραμείνουν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που χάραξαν από την πρώτη ακρόαση.

Αναμένεται δηλαδή να υποστηρίξει πως δεν γνώριζε για τη βαλίτσα με τα χρήματα και πως δεν έχει σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς, ρίχνοντας την ευθύνη στο σύζυγό της.

Η απόφαση του φερομένου ως εγκεφάλου του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές δίνοντας αναλυτικά ονόματα και διευθύνσεις όλων των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα.

Κι ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται ήδη να έχει ομολογήσει τον χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή Ταραμπέλα με 140.000 ευρώ, ο κύκλος των εμπλεκόμενων διευρύνεται αφού στο Μιλάνο συνελήφθη χθες (17/1) και η λογιστρια του Παντσέρι, η οποία φέρεται να συμμετείχε στο ξέπλυμα υψηλών χρηματικών ποσών.

Η Mόνικα Ροζάνα Μπελίνι που οδηγήθηκε στις φυλακές Salvatore του Μιλάνο, θεωρείται ότι ήταν μέλος του δικτύου που ξέπλενε χρήματα που ερχόνταν από το Μαρόκο και το Κατάρ εδώ και μέρες. Κατηγορείται για εγκληματική δράση διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.