ΚΟΣΜΟΣ

Mαντόνα: Ποζάρει ως Παναγία στο Vanity Fair και προκαλεί -«Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι...τέχνη»

H Mαντόνα
H Mαντόνα
ΑΡ

Η διάσημη ποπ σταρ Mαντόνα λέει δημόσια ότι το να είσαι μαμά...δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ παραδέχεται ότι «το να μεγαλώνεις με μια μητέρα σαν εμένα είναι μια πρόκληση». Η ποπ σταρ ποζάρει ως.... Παναγία αλλά και ως Ιησούς και προκαλεί για μία ακόμη φορά

«Το να μεγαλώνεις με μια μητέρα σαν εμένα είναι πρόκληση», λέει μεταξύ άλλων η 64χρονη ποπ σταρ που ποζάρει ως Παναγία στο νέο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair. «Ήταν η πιο δύσκολη, η πιο δύσκολη μάχη» λέει.

Η βασίλισσα της ποπ είναι το κεντρικό πρόσωπο του ετήσιου Icon Issue του περιοδικού, που γιορτάζει τους θρύλους που «συμβάλλουν στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού». Η τραγουδίστρια ποζάρει ως Παναγία που κλαίει, με σπαθιά να της τρυπούν την καρδιά, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία υποδύεται τον...Ιησού, σε έναν γυναικείο Μυστικό Δείπνο.

Η Mαντόνα έχει έξι παιδιά, δύο βιολογικά και τέσσερα υιοθετημένα. τη Λούρδη, 26 ετών σήμερα, την οποία απέκτησε με τον πρώην αγαπημένο της Κάρλος Λεόν, τον 22χρονο Ρόκο, καρπό του έρωτά της με τον πρώην σύζυγό της Γκάι Ρίτσι, τον 17χρονο Ντέιβιντ, τον Τσιφούντο «Mercy», 16 ετών και τα δίδυμα, Εστέρ και Στέλλα 10 ετών, τα οποία υιοθέτησε από το Μαλάουι.

Η διάσημη τραγουδίστρια μίλησε για τους αγώνες της μητρότητας στο εξώφυλλό του ευρωπαϊκού Vanity Fair, αλλά και για τον φεμινισμό, τη σεξουαλικότητα, τη θρησκεία και τη διαφορετικότητα, με επίκεντρο τις μάχες που έδωσε στην καριέρα της ενάντια στην πατριαρχία. «Σήμερα, ακόμα παλεύω να καταλάβω πώς να είμαι μητέρα και να κάνω τη δουλειά μου», αποκάλυψε.

«Γιατί, όποιος κι αν είσαι, το να κάνεις παιδιά και να τα μεγαλώνεις είναι έργο τέχνης. Και κανείς δεν σου δίνει εγχειρίδιο. Πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πολύ χρόνο. Και είναι εξαντλητικό γιατί δεν ξεκουράζεσαι ποτέ».

Η νικήτρια των Grammy λέει ότι απολαμβάνει και χαίρεται να βλέπει πώς «το κάθε παιδί έχει ανακαλύψει τη δική του δημιουργικότητα και ότι προέρχεται από ένα αυθεντικό μέρος. «Δεν έχω ενθαρρύνει ποτέ την κόρη μου τη Λόλα να κάνει μουσική ή τον γιο μου τον Ρόκο να ζωγραφίζει. Αλλά πάντα τους εξέθετα στην τέχνη, στη μουσική και χαίρομαι που βρήκαν τρόπους να εκφραστούν. Τρέφω σεβασμό και θαυμασμό για αυτούς και για αυτό που κάνουν».

Η μητέρα της Μαντόνα πέθανε σε ηλικία 30 ετών από καρκίνο όταν ήταν μόλις πέντε ετών και η ίδια λέει σήμερα ότι «μεγάλο μέρος της ευτυχίας της» προέρχεται από τα παιδιά της. Επίσης σε μεγάλο βαθμό η έμπνευση που της δίνουν ορισμένοι καλλιτέχνες, πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η σταρ του «Evita» ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει περιοδεία με τίτλο «Celebration», ένα αφιέρωμα σε μία καριέρα τεσσάρων δεκαετιών. Το οδοιπορικό σε 35 πόλεις ξεκινά στις 15 Ιουλίου στο Rogers Arena στο Βανκούβερ