ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ο ηθοποιός

Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ο ηθοποιός
Ο Άλεκ Μπάλντουιν.
AP

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της Αλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» - Εάν καταδικαστεί θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Επίσημα για φόνο εξ αμελείας της διευθύντριας φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς κατηγορείται πλέον ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντγουιν μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε πρόβες μιας σκηνής για την ταινία γουέστερν, «Rust» σε ένα ράντσο κοντά στο Sante Fe, στο Νέο Μεξικό, τον Οκτώβριο του 2021 όταν συνέβη το μοιραίο.

Το ράντσο κοντά στο Sante Fe, στο Νέο Μεξικό.

Σύμφωνα με το BBC σήμερα Πέμπτη (19/1), η εισαγγελέας της Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, ανακοίνωσε ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού μέχρι το τέλος του μήνα.

«Ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν και η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα στην ταινία, Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων... Διαπίστωσα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», είπε η η εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, έκθεση του FBI διαπίστωσε ότι ο γνωστός ηθοποιός πάτησε τη σκανδάλη και έριξε τη μοιραία σφαίρα στο πλατό του φιλμ «Rust». Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε στα γυρίσματα της ταινίας με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα την κινηματογραφίστρια Αλίνα Χάτσινς, σύμφωνα με μια έκθεση-βόμβα.

Σύμφωνα με πρόσφατη ιατροδικαστική έκθεση του FBI που έλαβε το δίκτυο ABC News, το όπλο που έδωσε τη θανατηφόρα σφαίρα στη βολή της 21ης ​​Οκτωβρίου στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί χωρίς το πάτημα της σκανδάλης».

Ο Μπάλντουιν, ο σταρ και παραγωγός της ταινίας γουέστερν, ισχυρίστηκε ότι πίστευε ότι χειριζόταν ένα «ψυχρό όπλο» χωρίς πραγματικά πυρά, όταν εξερράγη και μια σφαίρα χτύπησε τη Χάτσινς σκοτώνοντάς την. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε επίσης στο περιστατικό.

Σε μια συνέντευξη με τον Τζορτζ ΣτεφανόπουλΟ του ABC τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μπάλντουιν επέμεινε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη «Η σκανδάλη δεν τραβήχτηκε», είχε πει. «Δεν πάτησα τη σκανδάλη».

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, το οποίο ηγείται της έρευνας για ανθρωποκτονία, έλαβε την αναφορά και άλλα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τον πυροβολισμό νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε το γραφείο του σερίφη στο ABC News.