ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινημένη η Ελισάβετ από τη συμμετοχή στο ιωβηλαίο

Συγκινημένη η Ελισάβετ από τη συμμετοχή στο ιωβηλαίο

Τη «βαθιά» της συγκίνηση εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τον τεράστιο λαϊκό ενθουσιασμό που προκάλεσαν οι τελετές για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της.

Ο τετραήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε την Τρίτη με εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις, ενώ η βασιλική οικογένεια χαιρέτισε το πλήθος από το μπαλκόνι του παλατιού.

jubilee

Η Ελισάβετ, σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους Βρετανούς, είπε: «Αισθάνθηκα ταπεινή μπροστά στα γεγονότα που παρακολούθησα κατά τη διάρκεια του αδαμάντινου ιωβηλαίου μου (60 χρόνια της βασιλείας). Με συγκίνησε βαθιά που είδα χιλιάδες οικογένειες, γείτονες και φίλους να γιορτάζουν μέσα σε πνεύμα αγαλλίασης. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ θέλουμε να επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην οργάνωση των εορτασμών του ιωβηλαίου. Αυτή ήταν μια τεράστια πρόκληση, και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι απήλαυσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις συνειδητοποιούν τον τεράστιο όγκο εργασίας που αυτό αντιπροσωπεύει».

Τα μηνύματα αυτού του τύπου είναι σπάνια από την πλευρά της 86χρονης βασίλισσας, εκτός από το ετήσιο τηλεοπτικό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα.

Είχε, επίσης, απευθυνθεί στο έθνος το 1991 κατά τη διάρκεια του πρώτου Πολέμου του Κόλπου, και σε απευθείας μετάδοση το 1997 για να αποτίσει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, που μόλις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.