ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ προς Δύση: Παράγουμε και διαθέτουμε πολλά όπλα, θα απογοητευτείτε

Μεντβεντεφ
Σε νέες προειδοποιητικές δηλώσεις προς την Δύση προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ
AP

Οι «αντίπαλοι» της Ρωσίας που παρακολουθούν την παραγωγή όπλων της χώρας μας θα απογοητευτούν επειδή η Ρωσία διαθέτει «αρκετά όπλα από όλα τα είδη», ανέφερε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Σε νέες προειδοποιητικές δηλώσεις προς την Δύση προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, υποστηρίζοντας ότι οι εχθροί της Μόσχας που παρακολουθούν την παραγωγή όπλων της χώρας θα απογοητευτούν επειδή η Ρωσία διαθέτει «αρκετά όπλα από όλα τα είδη».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων τύπου Καλάσνικοφ στην πόλη Ιζέφσκ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με επίκεντρο την παραγωγή βασικών όπλων και στρατιωτικών οχημάτων.

«Είδαμε τα οχήματα και σήμερα θα μιλήσουμε για την παραγωγή των πιο βασικών όπλων, με έμφαση στα drones, τα οποία έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το TASS εννοώντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Φυσικά, θα συζητήσουμε μια σειρά από άλλα βασικά ζητήματα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι απαραίτητο να επιστρέφουμε συνεχώς σε αυτά και να εξετάζουμε τι παράγεται και πώς» πρόσθεσε.

«Και οι αντίπαλοί μας, μας παρακολουθούν επίσης, καθώς ισχυρίζονται κατά καιρούς ότι μας (λείπει) είτε αυτό είτε εκείνο, ότι διαθέτουμε πυραύλους μόνο για δύο ακόμη χτυπήματα. Θα ήθελα λοιπόν, να τους απογοητεύσουμε - διαθέτουμε αρκετά όπλα», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ.