ΚΟΣΜΟΣ

Τζέρεμι Ρένερ: Καταπλακώθηκε απο το εκχιονιστικό ενώ προσπαθούσε να σώσει τον ανηψιό του

O ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ
O ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ
Α.Ρ

Ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ τραυματίστηκε σοβαρά, μετά απο μία ηρωϊκή προσπάθεια να σώσει τον ανηψιό του. 

Ο ήρωας Τζέρεμι Ρένερ προσπαθούσε να σώσει τον ανηψιό του από ένα εκχιονιστικό βάρους 6 τόνων που άρχισε να γλιστράει χωρίς φρένο. Τελικά κύλησε πάνω του αφήνοντάς τον με σοβαρά τραύματα και...30 σπασμένα οστά.

Ο ηθοποιός καταπλακώθηκε την Πρωτοχρονιά στη Νεβάδα και η ιστορία της αυτοθυσίας του κάνει το γύρου του κόσμου. Το χειρόφρενο του μηχανήματος δεν ήταν ενεργοποιημένο, διαφορετικά θα είχε σταματήσει το φρικιαστικό ατύχημα, σύμφωνα με μια αναθεωρημένη αναφορά του περιστατικού από το γραφείο του σερίφη της Νεβάδα.

«Το όχημα PistenBully άρχισε να γλιστράει στο πλάι αφού ο 52χρονος σταρ των Avengers το είχε χρησιμοποιήσει για να βγάλει το φορτηγό του μεγάλου ανιψιού του από το χιόνι. «Άρχισε να γλιστρά αναγκάζοντας τον Ρένερ να βγει από το όχημα χωρίς να ρυθμίσει το φρένο έκτακτης ανάγκης», λέει η αναφορά, σύμφωνα με το CNN.

«Αν και το Pistenbully είχε κάποια μηχανικά προβλήματα, πιστεύεται με βάση τη μηχανική επιθεώρησή μας ότι το χειρόφρενο θα το εμπόδιζε να προχωρήσει. Όταν ο Ρένερ προσπάθησε να σταματήσει ή να εκτρέψει το Pistenbully για να αποφύγει τον τραυματισμό του ανηψιού του, καταπλακώθηκε από το όχημα».

Το CNN είπε ότι η αναφορά δείχνει ότι «μηχανικά προβλήματα μπορεί να ήταν ένας παράγοντας σε αυτό το ατύχημα» και σημειώνει ότι η ενδεικτική λυχνία του φρένου μέσα στην καμπίνα του οχήματος δεν λειτουργούσε.

Ο ανιψιός του Ρένερ πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον ηθοποιό μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι διασώστες έκτακτης ανάγκης, αναφέρει η έκθεση. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, όπου παραμένει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, έχοντας υποβληθεί σε τουλάχιστον δύο χειρουργικές επεμβάσεις.