ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώθηκε η σύλληψη του 25χρονου που διέρρευσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων

Ανακοινώθηκε η σύλληψη του 25χρονου που διέρρευσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων

Ολλανδία: Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο άνδρας συνελήφθη μετά την εμφάνιση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Αυστριακών, σχεδόν όλων των πολιτών της χώρας, σε ένα φόρουμ κυβερνοεγκληματιών. 

Στα χέρια των Αρχών της Ολλανδίας βρίσκεται 25χρονος ο οποίος φέρεται να έκλεψε και να προσπάθησε να πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο άνδρας συνελήφθη τον Νοέμβριο στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο έρευνας της αυστριακής αστυνομίας, στην οποία σήμανε συναγερμός μετά την εμφάνιση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Αυστριακών, σχεδόν όλων των πολιτών της χώρας, σε ένα φόρουμ κυβερνοεγκληματιών.

Τα στοιχεία αυτά (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και άλλα) είχαν κλαπεί από την υπηρεσία έκδοσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία της Αυστρίας οργάνωσε «επιχείρηση διείσδυσης» και... αγόρασε τα δεδομένα αποκτώντας πρόσβαση σε μία διεύθυνση στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η σύλληψη ανακοινώθηκε μετά από δύο μήνες καθώς ο ύποπτος κρατήθηκε σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με κανέναν

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι η βάση δεδομένων που προωθούσε προς πώληση περιείχε στοιχεία πολιτών από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κολομβία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία. Ο ύποπτος έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση τριών μηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.