ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Αγνοούνται εργαζόμενοι στην αποθήκη πυρομαχικών

Βουλγαρία: Αγνοούνται εργαζόμενοι στην αποθήκη πυρομαχικών

Τρεις εργάτες αγνοούνται, οι οποίοι ήταν βάρδια στην αποθήκη πυρομαχικών, όταν ξεκίνησαν οι εκρήξεις στην περιοχή της πόλης Γιάμπολ, στη Βουλγαρία.

Από τις διαδοχικές ισχυρές εκρήξεις παλιών οβίδων και άλλων πυρομαχικών στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας Bereta Trading ταρακουνήθηκαν ακόμη και τα διπλανά χωριά Λόζενετς και Γόρνο Αλαξάνδροβο και ο παρακείμενος οδικός κόμβος «Πετολάτσκατα».

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, δύο εργάτες τραυματίστηκαν βαριά και νοσηλεύονται σε τοπικές ιατρικές μονάδες στις πόλεις Σλίβεν και Γιάμπολ, ενώ άλλα 18 άτομα φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε στις έξι παρά είκοσι σήμερα το πρωί στη διαλυμένη, εξαιτίας των διαδοχικών εκρήξεων, μονάδα.

Σε 24 ώρες, μετά την τελευταία έκρηξη, θα αρχίσουν οι επιτόπιες έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος της γύρω περιοχής από τις εκρήξεις.

Προς το παρόν, η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σόφια-Μπουργκάς, που περνάει από τον κόμβο «Πετολάτσκατα», ο οποίος γειτνιάζει με την αποθήκη, έχει διακοπεί επ' αόριστον.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύκτιες εκρήξεις πυρομαχικών στη Βουλγαρία (βίντεο)