ΚΟΣΜΟΣ

Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή
Eurokinissi

Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι οι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικαστικών Αρχών των Βρυξελλών.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Νωρίτερα προηγήθηκε η διαδικασία της ακρόασης των δύο ανδρών που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Ο δικηγόρος του Τζόρτζι ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η συμφωνία του Παντσέρι θα είχε «αποτέλεσμα», δηλαδή «θα δούλευε», όσον αφορά τον πελάτη του.

Σημείωσε δε, ότι η κατάσταση του Τζόρτζι δεν είναι χειρότερη τώρα λόγω της συμφωνίας Παντσέρι.

Η Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή, Βόλσκι

Την αντίδραση του Μιχάλη Δημητρακόπουλού προκάλεσε η καταγγελία του Πολωνού ευρωβουλευτή, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, ότι η Εύα Καϊλή «βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών για τις σχέσεις της όχι μόνο με το Κατάρ, αλλά και με τη Ρωσία».

Σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Δημητρακοπούλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή αναφέρει σχετικά: «Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία, που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα "βόμβα" ψεύδους "συνταράσσει" το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή οτι «παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δυο κρατών - μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με τη Μόσχα».

Τα ανωτέρω είναι ψεύδη, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η κ Εύα Καϊλή Θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω».