ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας της Νάπολης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας της Νάπολης

Ευρεία επιχείρηση των καραμπινιέρων βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με στόχο την Καμόρρα, τημαφία της Νάπολης και της Καζέρτα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελία της Νάπολης, εξέδωσε σαράντα επτά εντάλματα συλλήψεως κατά μελών και στενών συνεργατών της μαφιόζικής οικογένειας Μαλλάρντο.

Όπως αναφέρουν τα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η δικαιοσύνη κατάφερε να μπλοκάρει τα σχέδια αναδιοργάνωσης της μαφιόζικής αυτής φατρίας, που είχε δημιουργήσει συμμαχία με άλλες ισχυρές φατρίες της Καμόρρα, όπως εκείνη των Καζαλέζι και των Ριτσιάρντι, με στόχο την σύσταση «διευθυντηρίου της παρανομίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την εισαγγελία, είχαν δημιουργήσει κοινό ταμείο, με ανταλλαγή όπλων, που χρησίμευαν και για εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων.

Όπως συμβαίνει συχνά στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, οι Μαλλάρντο ήταν κάτοχοι και σημαντικού ποσοστού μετοχών ενός γνωστού εμπορικού κέντρου, που τους χρησιμοποιούσε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν επιχείρηση εμπόρου που αρνούταν να τους καταβάλει τον υποχρεωτικό δασμό προστασίας.

Στις πρώτες κατασχέσεις των καραμπινιέρων ήταν εξακόσια εκατ. ευρώ που οι Μαλλάρντο σκόπευαν να επενδύσουν άμεσα σε νέες οικοδομικές δραστηριότητες στην ιταλική πρωτεύουσα.