ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Τουρκία: Ο Ταγίπ Ερντογάν ξόδεψε πάνω από 500 εκατ. για τη φρουρά του

Σάλος στην Τουρκία: Ο Ταγίπ Ερντογάν ξόδεψε πάνω από 500 εκατ. για τη φρουρά του
AP

Την ώρα που ο τουρκικός λαός δυσκολεύεται οικονομικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να αυξάνει τις προσωπικές του δαπάνες.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση πως Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε δύο χρόνια διπλασίασε τις δαπάνες για την προσωπική του φρουρά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgün, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (EGM), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε τις δαπάνες της για το 2022.

To δημοσίευμα της εφημερίδας Birgün.

Οι δαπάνες που αφορούσαν την Υπηρεσία Προστασίας της Προεδρίας, δηλαδή για τους σωματοφύλακες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξοδευτήκαν 526 εκατομμύρια 868 χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Το αντίστοιχο ποσό για το 2021 ανερχόταν σε 306 εκατομμύρια το 2021 και σε 263 εκατομμύρια το 2020. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια από το 2020 έως το 2022 οι δαπάνες διπλασιάστηκαν.

Μάλιστα το πόσο που ξόδεψε ο Τούρκος πρόεδρος για την προστασία του εκτιμάται σε σχεδόν 44 εκατομμύρια τουρκικές λίρες την ημέρα και σε 1,4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες τη μέρα.