ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παγοθύελλα καθήλωσε τα αεροπλάνα - Ακυρώθηκαν 1.467 πτήσεις

ΗΠΑ: Παγοθύελλα καθήλωσε τα αεροπλάνα - Ακυρώθηκαν 1.467 πτήσεις
REUTERS/Shelby Tauber

ΗΠΑ: Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, 1.467 εσωτερικές πτήσεις αλλά και πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείας ακυρώθηκαν, ενώ 527 πτήσεις είχαν μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι τις 6:48 το πρωί της Τετάρτης - με ανατολική ζώνη ώρας ΗΠΑ

Παγοθύελλα που πλήττει πολιτείες των ΗΠΑ από το Τέξας έως τη Δυτική Βιρτζίνια καθήλωσε τα αεροπλάνα, με περισσότερες από 1.400 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, 1.467 εσωτερικές πτήσεις αλλά και πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείας ακυρώθηκαν, ενώ 527 πτήσεις είχαν μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι τις 6:48 το πρωί της Τετάρτης - με ανατολική ζώνη ώρας ΗΠΑ.

Με ανάρτηση στο twitter η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε προειδοποιήσει από εχθές τους ταξιδιώτες για συνθήκες χιονιού σε Ντάλας, Φορτ Γουόρθ, Μέμφις και άλλες περιοχές, κάτι που θα σήμαινε την καθυστέρηση ορισμένων πτήσεων.

«Η εν εξελίξει χειμερινή καταιγίδα θα συνεχίσει να προκαλεί επικίνδυνες επιπτώσεις στο Βόρειο και το Κεντρικό Τέξας τουλάχιστον μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης», ανέφερε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις προβλέψεις της για την περιοχή Ντάλας-Φορτ Γουόρθ και Τέξας.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της παγοθύελλας είναι βίντεο που δείχνει αυτοκίνητα να γλιστράνε πάνω στον πάγο σε γέφυρα και να τσουλάνε για αρκετά μέτρα πλαγίως

Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ακύρωσε πτήσεις ήταν η Southwest Airlines Co με 487 δρομολόγια να μην πραγματοποιούνται, ενώ ακολούθησε η American Airlines Group Inc με έδρα το Φορτ Γουόρθ του Τέξας ακυρώνοντας σχεδόν 480 πτήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι τελευταίες ακυρώσεις έρχονται σχεδόν ένα μήνα αφότου η αμερικανική κυβέρνηση επέπληξε τη Southwest για την ακύρωση 16.700 πτήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και παρωχημένης τεχνολογίας.