ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Εντυπωσιακές εικόνες από μια υπερπολυτελή σεληνιακή αποικία

Ντουμπάι: Εντυπωσιακές εικόνες από μια υπερπολυτελή σεληνιακή αποικία
Το Ντουμπάι κατασκευάζει ένα γιγάντιο resort αξίας 5 δισ. δολαρίων.
Instagram / moonworldresortsinc

Η Σελήνη μετακομίζει στο… Ντουμπάι - Όσοι ονειρεύονται ένα ταξίδι στη Σελήνη δεν χρειάζεται να περιμένουν πότε οι ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες θα ξεκινήσουν τουριστικά δρομολόγια στο φεγγάρι. 

Ένα συγκλονιστικό ξενοδοχείο σε σχήμα «φεγγαριού» βρίσκεται στο Ντουμπάι. Η καναδική αρχιτεκτονική εταιρεία Moon World Resorts είχε αναλάβει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 δισ. δολαρίων που μοιάζει με τον τροχιακό σύντροφο της Γης.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση σε μία από τις 300 ιδιωτικές boutique κατοικίες, γνωστές ως «βίλες του ουρανού», οι οποίες θα στεγαστούν στην υπερκατασκευή σε σχήμα δίσκου του κεντρικού κτιρίου. Μάλιστα, όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν μια βίλα, αποκτούν δικαιωματικά πρόσβαση στο ιδιωτικό κλαμπ μελών των ιδιοκτητών.

«Το Moon Dubai θα επηρεάσει σημαντικά κάθε πτυχή της οικονομίας των ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, των μεταφορών, των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, των υποδομών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της αεροπορίας και του διαστήματος, της ενέργειας, της γεωργίας, της τεχνολογίας και φυσικά της εκπαίδευσης», είχαν αναφέρει πέρυσι οι συνιδρυτές Sandra G. Matthews και Michael R. Henderson, σύμφωνα με το Arabian Business.

«Θα είναι το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο σύγχρονο τουριστικό έργο στην περιοχή της ΜΕΝΑ, διπλασιάζοντας τις ετήσιες τουριστικές επισκέψεις στο Ντουμπάι με βάση την παγκόσμια απήχηση, την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τις μοναδικές πολλαπλές ολοκληρωμένες προσφορές του», συμπληρώνουν οι εμπνευστές.

Οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από το νυχτερινό κλαμπ, το κέντρο εκδηλώσεων, το δημόσιο lounge, το κέντρο σπα και ακόμη και μια εσωτερική υπηρεσία μεταφοράς για το φεγγάρι που σας μεταφέρει σε όλη την ιδιοκτησία. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη δομή να χρησιμεύσει ως κόμβος για διαστημικές υπηρεσίες και οι αστροναύτες της που σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους αποστολές στο διάστημα.

Η συνολική κατασκευή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο περίπου χρόνια και θα έχει ύψος πάνω από 220 μέτρα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, αναμένεται να φιλοξενήσει άνετα τουλάχιστον 2,5 εκατ. επισκέπτες.

Σχετικές ειδήσεις

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έκαψε τον «Μάξιμο Σαράφη» - «Το Ντουμπάι είναι μούφα» - Όλα τα στοιχεία

Ο πελαργός ήρθε στον... αέρα! Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από Τόκιο για Ντουμπάι

Μπιγιονσέ: Το σόου υπερπαραγωγή σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι και το αστρονομικό ποσό που έλαβε