ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα νικήσει όπως έκανε και πριν 80 χρόνια επί των Γερμανών

Πούτιν: Η Ρωσία θα νικήσει όπως έκανε και πριν 80 χρόνια επί των Γερμανών
Sputnik/Pool via Reuters

Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια, τονίζοντας ότι η χώρα για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζει την Γερμανία όπως στον Β' ΠΠ.

Με τη νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συνέκρινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της σε ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.

Είπε επίσης ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε, ότι η Ρωσία δεν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα δυτικών χωρών, αλλά έχει περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα για να ανταποκριθεί στις απειλές.

«Εκείνοι που παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε έναν άλλο πόλεμο κατά της Ρωσίας, κάνοντας ιδιαίτερα ανεύθυνες δηλώσεις και επιδιώκοντας να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, προφανώς, δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας θα είναι εντελώς διαφορετικός για αυτούς. Δεν στέλνουμε τανκς στα σύνορά τους, αλλά έχουμε κάτι να απαντήσουμε και δεν θα είναι μόνο η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων», πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε ότι «αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι». «Όσοι μας απειλούν φαίνεται να αδυνατούν να κατανοήσουν την απλή αλήθεια ότι ολόκληρο το έθνος μας, όλοι μας, μεγαλώσαμε και απορροφήσαμε τις παραδόσεις του λαού μας. Υπήρξε η γενιά των νικητών που έδωσε το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους. Να δημιουργήσουμε τη χώρα που τους κληρονομήσαμε», σημείωσε.

«Γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες της επίσημης προπαγάνδας των δυτικών ελίτ που δεν είναι φιλικές προς εμάς, έχουμε πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ηπείρου, στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τόνισε δε ότι «όσοι παρασύρουν ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε έναν νέο πόλεμο με τη Ρωσία, και ακόμη πιο ανεύθυνα το διακηρύσσουν ως τετελεσμένο γεγονός, όσοι περιμένουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι πολύ διαφορετικός γι' αυτούς».

Πεσκόφ: Η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της

Η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της να απαντήσει καθώς η Δύση αυξάνει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καθώς νέα όπλα στέλνονται από την συλλογική Δύση, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το δυναμικό της για να απαντήσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πεσκόφ έδωσε την απάντηση αυτή, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα ξεπερνά τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.