ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το FBI πρόκειται να ερευνήσει το σπίτι του Μάικ Πενς για απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Το FBI πρόκειται να ερευνήσει το σπίτι του Μάικ Πενς για απόρρητα έγγραφα
AP

ΗΠΑ: Τις προηγούμενες ημέρες οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν εξοχική κατοικία του προέδρου Τζο Μπάιντεν όπου δεν βρήκαν τίποτα 

Το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς πρόκειται να ερευνήσει το FBI, για τυχόν απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal που επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Πενς για να προγραμματίσει την έρευνα. Οι δικηγόροι του πρώην αντιπροέδρου δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα αυτό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πρόκειται να ερευνηθεί και το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου.

Τον Ιανουάριο ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου, Γκρεγκ Τζέικομπ, αποκάλυψε ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ότι τα παρέδωσε στο FBI. Όπως είπε, επρόκειτο για «μικρό αριθμό εγγράφων τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να περιέχουν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες».

Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενης τον Πενς, η εφημερίδα γράφει ότι οι νομικοί σύμβουλοί του θεωρούν πως η προηγούμενη έρευνα ήταν εξαντλητική και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα απόρρητα έγγραφα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ξεχασμένα διαβαθμισμένα έγγραφα έχουν βρεθεί επίσης στις κατοικίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν, από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Και οι δύο ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητου υλικού.

Την Τετάρτη, πράκτορες του FBI ερεύνησαν το εξοχικό του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, χωρίς όμως να βρουν διαβαθμισμένα έγγραφα.