ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία - Έλληνας περιγράφει τον τρόμο: «Είδα το διπλανό κτήριο να πέφτει»

Σεισμός στην Τουρκία - Έλληνας περιγράφει τον τρόμο: «Είδα το διπλανό κτήριο να πέφτει»

Τις στιγμές τρόμου και πανικού που βίωσε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού που έχει ήδη κοστίσει στη γείτονα περισσότερες από 2000 ζωές περιέγραψε ο Αλέξης Παπαδάτος που βρίσκονταν εκεί.

«Βρισκόμουν περίπου 100 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ήμουν στο ξενοδοχείο κοιμόμουν. Ξύπνησα από το ταρακούνημα. Μια συγκλονιστική εμπειρία, μια κατάσταση πανικού, να μην έχει φως, να πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους, να κουνιέται το κτήριο για ενάμισι λεπτό» περιγράφει ο Αλέξης Παπαδάτος μιλώντας στο MEGA.

Και συνεχίζει: «Μόλις άρχισαν να πέφτουν κομμάτια από τους τοίχους, σκέφτηκα ότι το επόμενο είναι να καταρρεύσει το κτήριο που ήταν 20 ορόφων. Προστατεύτηκα κάτω από ένα γραφείο, μόλις είδα ότι πέρασε το έντονο φαινόμενο φόρεσα τα ρούχα μου και βγήκα έξω. Εκεί συνειδητοποίησα το μέγεθος της καταστροφής.

Εμείς ήμασταν τυχεροί το κτήριό μας δεν έπεσε αλλά ακριβώς διπλανά κτήρια ίδιου μεγέθους είχαν καταρρεύσει ολοσχερώς. Ήμασταν τυχεροί που δεν έπεσαν και πάνω στο δικό μας. Ήμασταν τέσσερα κτήρια στη σειρά, τα τρία καταδεφίστηκαν. Και τα κτήρια που ήταν όρθια είχαν κομμένες βάσεις, ρωγμές στα κτήρια και στους δρόμους».

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός Τουρκία: Οι προσευχές του Ένες Κάντερ με το βίντεο που κόβει την ανάσα

Σεισμός στην Τουρκία: Ίση με 130 ατομικές βόμβες η ισχύς του λέει Τούρκος επιστήμονας

Σεισμός στην Τουρκία: Μεγαλώνει ο μακάβριος κατάλογος - Τουλάχιστον 2.300 οι νεκροί