ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: «Περιμένουμε να συναντήσουμε απίστευτα πράγματα», λέει ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ

Σεισμός στην Τουρκία: «Περιμένουμε να συναντήσουμε απίστευτα πράγματα», λέει ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ
Glomex

Τουρκία: Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία, Σωκράτης Δούκας, έκανε λόγο για χάος από το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου.

Δεν έχει τέλος το δράμα που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία και τη Συρία, μετά το φονικό σεισμό που άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και άστεγους εν μέσω ενός σφοδρού χειμώνα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.000, ενώ η αγωνία για τους αγνοούμενους στα χαλάσματα κορυφώνεται.

Ομάδες διάσωσης από την Ευρώπη έχουν μαζευτεί στην περιοχή Χατάι, ανάμεσα στην περιοχή που βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού και τα Άδανα για να προσφέρουν βοήθεια.

Πολλά είναι τα κατεστραμμένα κτήρια, ενώ υπάρχουν δρόμοι που έχουν κοπεί στα δύο. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται διαρκώς, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να εκτοξευθεί δραματικά, αγγίζοντας τις 20.000.

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία, Σωκράτης Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για χάος από το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου.

Τα μέτωπα είναι πολλά και το έργο των διασωστών ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο συνεχίζονται οι τιτάνιες προσπάθειες για να εντοπιστούν οι εγκλωβισμένοι.

Όπως είπε ο κ. Δούκας, κάθε τέτοια μαζική καταστροφή αντιπροσωπεύει το χάος και πόσο δε μάλλον σε αυτήν την κλίμακα με τους τόσο καταστροφικούς σεισμούς. «Ετοιμαζόμαστε να επιχειρήσουμε» τόνισε.

«Περιμένουμε να συναντήσουμε απίστευτα πράγματα», δήλωσε και εξήγησε ότι η ομάδα του απαρτίζεται από δύο γιατρούς και τρεις διασώστες με εξαιρετική εμπειρία.