ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό

Oργη για το νέο σκίτσο τoυ Charlie Hebdo
Oργη για το νέο σκίτσο τoυ Charlie Hebdo

Αντιδράσεις προκαλεί εντός και εκτός Άγκυρας, ένα προκλητικό σκίτσο που κοινοποίησε το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το νέο σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην «πληγωμένη» από τον σεισμό Τουρκία. Δείχνει κατεστραμμένα από τον σεισμό κτήρια και προσθέτει το ειρωνικό σχόλιο «Δεν χρειάστηκε καν να σταλούν τανκς» και τον τίτλο «Σεισμός στην Τουρκία»


«Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο δημοσίευσε και στο παρελθόν γελοιογραφίες που προσέβάλαν τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων, αστειεύεται με τους σεισμούς που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη γελοιογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό σχεδιάζονταν ερειπωμένα κτίρια με το σχόλιο: 'Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς'» αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

Το σκίτσο του Charlie Hebdo καταδίκασε ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο, Σερντάρ Κιλίτς. «Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Στο διαδίκτυο πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αντιδράσουν στο...απάνθρωπο όπως το χαρακτήρισαν σκίτσκο που είδε το φως εν μέσω της τραγωδίας.

«Πώς είναι δυνατόν να ανταποκριθεί κανείς στην ανθρώπινη δυστυχία με αυτόν τον τρόπο; Πού είναι η ανθρωπιά σας και η έκκληση για βοήθεια;» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.