ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Α.Ρ

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν έσπευσε για να επιθεωρήσει τις σεισμόπληκτες περιοχές στο νότο της χώρας και να δει απο κοντά το μέγεθος της καταστροφής

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τις νότιες περιοχές της Τουρκίας μετά από μια σειρά ισχυρών σεισμών που συγκλόνισαν 10 επαρχίες της χώρας, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους καθώς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί αρχικά το επίκεντρο του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ, το Καχραμανμαράς και στη συνέχεια θα συνεχίσει για την επαρχία Χατάι. Τουλάχιστον 6.234 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37.011 τραυματίστηκαν στην Τουρκία μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα το νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία καταστροφών της χώρας.

Οι σεισμοί 7,7 και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο την επαρχία Καχραμανμάρας, έπληξαν 10 επαρχίες και περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τις Αρχές. Η Τουρκία κήρυξε επταήμερο εθνικό πένθος μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.