ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία - Το «ευχαριστώ» του Ενές Καντέρ στην ΕΜΑΚ: «Αυτό θα πει οικογένεια»

Σεισμός στην Τουρκία - Το «ευχαριστώ» του Ενές Καντέρ στην ΕΜΑΚ: «Αυτό θα πει οικογένεια»
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ενές Καντέρ συγκινεί μιλώντας για τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης από την ελληνική ΕΜΑΚ στη γειτονική χώρα.

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Ενές Καντέρ στην Ελλάδα και ειδικά την ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ που μετέβη στην Τουρκία και έχει σώσει ανθρώπινες ζωές.

«Το πρώτο που είδα και με χαροποίησε ήταν ότι η Ελλάδα έστειλε ομάδες διάσωσης για να βοηθήσει τον τουρκικό λαό. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός νοιάζεται για την Τουρκία. Όταν άκουσα ότι η Ελλάδα στέλνει βοήθεια διάσωσης στην Τουρκία, είπα πως αυτό θα πει αδελφοσύνη, αυτό θα πει οικογένεια. Σέβομαι τα πάντα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα», δήλωσε ο διάσημος μπασκετμπολίστας μιλώντας στο MEGA.

O πρώην σταρ του NBA μίλησε και για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συμπατριώτες του αλλά και οι άνθρωποι στη Συρία.

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η κατάσταση είναι σπαρακτική. Άκουσα τα νέα για τον σεισμό χθες το βράδυ στις ειδήσεις και μόλις το άκουσα ράγισε η καρδιά μου. Ξεκίνησα να προσεύχομαι για τους αθώους ανθρώπους εκεί καθώς χιλιάδες πέθαναν, ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι», είπε αρχικά ο Ενές Καντέρ.

Συνέχισε μιλώντας για τους δικούς του ανθρώπους: «Οι συγγενείς μου ζουν στο δυτικό μέρος της Τουρκίας, οπότε δεν έχω κάποιον συγγενή μου εκεί. Βασικά δεν μου επιτρέπεται να τηλεφωνήσω σε κανέναν στην Τουρκία, λόγω του Ερντογάν, ακόμη και για την οικογένειά μου, έπρεπε να πάρω τηλέφωνο τον αδερφό μου που ζει εκτός Τουρκίας και να τον ρωτήσω αν κάποιος από την οικογένεια ή τους φίλους, έπαθε κάτι από τον σεισμό», δήλωσε ο πρώην σταρ του NBA.

Ερωτηθείς δε για το αν ο ίδιος μπορεί να στηρίξει τους πληγέντες, ανέφερε:

«Είπε όχι. Με θλίβει που δεν μπορώ να πάρω καν τηλέφωνο. Από όσα βλέπω στα social media όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί. Είναι προφανώς από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που συνέβησαν ποτέ στην Τουρκία. Έχω μία οργάνωση μέσα από την οποία βοηθώ τον κόσμο εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στη Συρία και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί. Γιατί, όποτε μιλάω για τα προβλήματα της χώρας μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η Τουρκία. Την αγαπώ!».