ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία-Κολοβέτσιος: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη -Δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί»

Σεισμός Τουρκία-Κολοβέτσιος: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη -Δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί»
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της Καϊσερισπορ ανέφερε ότι το σπίτι του στην Καισάρεια έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη στην Καισάρεια της Τουρκίας, μετά τον σεισμό, όπως περιγράφει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της Καϊσερισπορ, Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι το σπίτι του έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και ο ίδιος μένει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του.

«Βρισκόμαστε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Από τις πρώτες στιγμές του σεισμού έχουμε μετακομίσει εδώ, οι παίκτες μαζί με τις οικογένειές τους, γιατί πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο που έχει άμεση πρόσβαση στα γήπεδα. Αν τυχόν προκύψει κάτι, πάλι να έχουμε άμεση πρόσβαση στο γήπεδο και να σωθούμε», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί αποκάλυψε ότι «είναι πολύ δύσκολη. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Η θερμοκρασία είναι γύρω στους -10 βαθμούς. Αρκετός κόσμος υποφέρει όχι μόνο από το τι έχει πληγεί από τον Εγκέλαδο, υποφέρει και από το τσουχτερό κρύο και δεν έχει και πού να ζεσταθεί».

Ασταμάτητη η σεισμική ακολουθία

«Στην πόλη μας έχουμε αρκετές υλικές ζημιές. Έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια, ευτυχώς όχι με θύματα. Οι πολίτες της Αντιόχειας έχει πληγεί περισσότερο» είπε και πρόσθεσε ότι «η πόλη της Καισαρείας βρίσκεται έχει 1.000 μέτρα υψόμετρο, οπότε οι ειδικοί λένε ότι δεν πληγήκαμε λόγω αυτού του γεγονότος».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει. «Μέχρι χθες το απόγευμα είχε μετασεισμούς. Δεν έχει σταματήσει», είπε.

Αναφερόμενος στη συνεισφορά των Ελλήνων διασωστών ο κ. Κολοβέτσιος τόνισε ότι αρκετοί Τούρκοι φίλοι του, από την πρώτη στιγμή εκφράζουν τη συγκίνησή τους στα μηνύματα που του στέλνουν.

«Μου γράφουν μηνύματα ότι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Είναι συγκινητικό. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες διασώστες και για τον ελληνικό λαό που έδειξε τάχιστα τις αντιδράσεις του στο να στείλει βοήθεια. Θεωρώ πως ο επόμενος που θα σκεφτεί να πει κάτι κακοπροαίρετο για τη χώρα μας θα το σκεφτεί και μία και δύο φορές», ανέφερε.