ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Συγκίνηση στον πλανήτη - Στέλνουν αιτήματα υοθεσίας για το μωρό που διασώθηκε

Μωρό Συρία
Στο μικρό κοριτσάκι που διέσωσαν τα σωστικά συνεργεία δόθηκε το όνομα Aya που στην αραβική γλώσσα σημαίνει «θαύμα»
AP

Συγκλονισμένος παρακολούθησε όλος ο κόσμος τις εικόνες διάσωσης, ενός μωρού το οποία ανασύρθηκε από συντρίμμια στη Συρία και το οποίο μόλις είχε γεννηθεί.

Στο μικρό κοριτσάκι που διέσωσαν τα σωστικά συνεργεία δόθηκε το όνομα Aya που στην αραβική γλώσσα σημαίνει «θαύμα». Το μωρό, που η ιστορία του μαγνήτισε όλα τα βλέμματα, κατάφερε να επιζήσει στα συντρίμμια ενώ ήταν ακόμα ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο της μητέρας του η οποία ήταν νεκρή.

Η τραγική ιστορία της μικρής που μόλις ήρθε στη ζωή είναι ενδεικτική του πόνου και της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι δυο φονικοί σεισμοί στην Τουρκία. Η Aya έχασε όλη της την οικογένεια, τη μητέρα τον πατέρα και τα τέσσερα αδέλφια της, ενώ ένας θείος πήρε το κοριτσάκι και το μετέφερε σε ασφαλές μέρος στην Αφρίν, όπου και νοσηλεύεται με μώλωπες.

Στο πλευρό της μικρής από τη Συρία προσφέρθηκαν, μέχρι σήμερα, να σταθούν χιλιάδες άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το BBC, άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκδηλώνουν την πρόθεση να πάρουν το παιδί κοντά τους, όπως αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου στη Συρία, Khalid Attiah, ο οποίος δήλωσε:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα του γιατρού τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί, που είναι λίγους μήνες μεγαλύτερο.