ΚΟΣΜΟΣ

Άγιος Βαλεντίνος: Αυτή η χώρα καταργεί φέτος την «Ημέρα των Ερωτευμένων»

Άγιος Βαλεντίνος: Στην απόφαση να  καταργηθεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προχώρησε μία χώρα.
Pexels

Άγιος Βαλεντίνος: Στην απόφαση να  καταργηθεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προχώρησε μία χώρα.

Τέλος στην ημέρα Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, βάζει η Ινδία. Η χώρα σκοπεύει να αντικαταστήσει την «Ημέρα των Ερωτευμένων» με την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας».

Συγκεκριμένα, το κρατικό Συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ινδίας κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να γιορτάσουν την «Ημέρα αγκαλιάς της αγελάδας» στις 14 Φεβρουαρίου φέτος αντί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μάλιστα, η κυβέρνηση αποκάλεσε τις αγελάδες «ραχοκοκαλιά» του ινδικού πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας τις αγελάδες, λέγοντας ότι «το αγκάλιασμα των αγελάδων θα φέρει συναισθηματικό πλούτο και θα αυξήσει την ατομική και συλλογική ευτυχία».

«Το αγκάλιασμα των αγελάδων θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της απειλής για τις βεδικές παραδόσεις – οι οποίες προέρχονται από τα αρχαία θρησκευτικά ινδουιστικά κείμενα των Βέδων – που αντιμετώπισαν «σχεδόν εξαφάνιση» λόγω του εκδυτικισμού», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το περιοδικό TIME αυτή είναι η πρώτη φορά που μία ολόκληρη χώρα τάσσεται τόσο έντονα κατά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Σχετικές ειδήσεις

Η Αθήνα στις 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο