ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά σε πτήση από Εδιμβούργο προς Νέα Υόρκη

Τρόμος στον αέρα: Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά σε πτήση από Εδιμβούργο προς Νέα Υόρκη

Μεγάλη αναστάτωση επιβατών αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Εδιμβούργο όταν ένας κινητήρας του αεροσκάφους τυλίχθηκε στις φλόγες εν μέσω της πτήσης

Αναστάτωση επικράτησε στους επιβάτες πτήσης από το Εδιμβούργο προς την Νέα Υόρκη όταν αντίκρισαν φλόγες να βγαίνουν από το φτερό του αεροσκάφους το οποίο στη συνέχεια προέβη σε αναγκαστική προσγείωση λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Όπως αναφέρει το BBC, η πτήση DAL209 της Delta Airlines με προορισμό τη Νέα Υόρκη προσγειώθηκε άμεσα στο Πρέστγουϊκ μετά από προβλήματα στον κινητήρα.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το φτερό του αεροπλάνου να έχει τυλιχθεί στις φλόγες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως τόνισε δημοσιογράφος του BBC Scotland News που ήταν επιβάτης της πτήσης: «το αεροπλάνο απογειώθηκε και υπήρξε ένας δυνατός θόρυβος από τον κινητήρα, παρόμοιος με τον ήχο που ακούγεται κατά την απογείωση και την προσγείωση, αλλά φάνηκε να συνεχίζεται όταν ήμασταν στον αέρα».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ανέφερε: «Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ετοιμαζόμασταν να προσγειωθούμε. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε είδαμε πυροσβεστικά οχήματα να τρέχουν προς εμάς. Μας είπαν να εγκαταλείψουμε όλα μας τα υπάρχοντα και να φύγουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δεν υπήρξε πραγματικός πανικός μεταξύ των επιβατών, περισσότερο σύγχυση».

Όπως εξήγησε δεν γνώριζε πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό μέχρι που μπήκαν στο τερματικό και άκουσαν ανθρώπους να μιλούν για αυτό που είχε συμβεί.

Πρόσθεσε ότι το πλήρωμα αεροπλάνου στο αεροπλάνο ήταν «καταπληκτικό».

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία ανέφερε: «Η πτήση 209 της Delta από το Εδιμβούργο προς τη Νέα Υόρκη εξετράπη με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Prestwick της Γλασκώβης μετά από μηχανικό πρόβλημα σε έναν από τους δύο κινητήρες του αεροσκάφους. Ζητάμε συγγνώμη από τους πελάτες μας γι’ αυτήν την αναστάτωση».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα για τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα - Εντολές για κατάρριψή τους

«Πλωτό φτερό»: Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο της Κίνας - Εντυπωσιακές εικόνες

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 14χρονο Παλαιστίνιο σε συγκρούσεις