ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Στους πιθανούς «μνηστήρες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ o μεγιστάνας

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ
ΑΡ

Ο ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla, Έλον Μασκ φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς η προσφορά λήγει την Παρασκευή (17/2), ανέφερε η Daily Mail.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, ο δισεκατομμυριούχος παρακολουθεί στενά την κατάσταση πώλησης του συλλόγου και σκέφτεται αν υπάρχει μια ευκαιρία στο «Ολντ Τράφορντ» που δεν πρέπει να χάσει. Η προθεσμία για τις προτάσεις λήγει και το βρετανικό Μέσο εξετάζει την πιθανότητα οι δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να επεκταθεί και στο ποδόσφαιρο.

Ενώ οι συνεργάτες του δεν σχολίασαν, πηγές κοντά στη συμφωνία επιβεβαιώνουν οτι ο «κος Twitter» έχει στραμμένη την προσοχή του στις διαδικασίες πώλησης. Ο Μασκ είχε κάνει στο παρελθόν tweet για την αγορά του συλλόγου της Premiere League.

Άλλοι δυνητικοί αγοραστές περιλαμβάνουν την Qatar Investment Authority, στην οποία ανήκει επίσης το εμβληματικό κτίριο Shard στο Λονδίνο. Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας, εξετάζει επίσης μια προσφορά για το «κλαμπ» των 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τρέχουσα περιουσία του Μασκ εκτιμάται σε 191 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη λίστα Forbes, μετά τον μεγιστάνα ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό. Τον Αύγουστο, καθώς οι οπαδοί σχεδίαζαν διαμαρτυρία εναντίον των σημερινών ιδιοκτητών της οικογένειας Γκλέιζερ, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Επίσης, αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλώς ήρθα».

Αργότερα επεσήμανε ότι το tweet ήταν... αστείο, αλλά πρόσθεσε ότι η «Γιουνάιτεντ» ήταν η αγαπημένη του ομάδα. «Αν και, αν αγόραζα κάποια ομάδα, θα ήταν η Man U. Ήταν η αγαπημένη μου ομάδα ως παιδί» είχε σχολιάσει τότε στο Twitter. Ο Μασκ έγραψε ιστορία τον Ιανουάριο, όταν κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, χάνοντας περίπου 183 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο. Οι Γκλέιζερ αναζητούν περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τον σύλλογο, που σημαίνει ότι ο Μασκ θα μπορούσε άνετα να ανταπεξέλθει στο ποσό.

Εάν η πώληση ξεπεράσει τα 4,58 δισεκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν για την Denver Broncos του NFL πέρυσι, θα είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία. Η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε τη λέσχη τον Μάιο του 2005 ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες και τώρα το ποσοστό της έχει μειωθεί στο 69%.

Πηγές είπαν στο ESPN ότι ο Τζόελ και ο Άβραμ Γκλέιζερ επιθυμούν να διατηρήσουν τις μετοχές τους στο σύλλογο, προχωρώντας δίπλα σε έναν νέο συνεργάτη, ενώ τα άλλα τέσσερα αδέρφια θέλουν να επιδιώξουν μια πλήρη πώληση.