ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Στο προδικαστικό συμβούλιο Εύα Καϊλή, Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλλα

Qatar Gate: Στο προδικαστικό συμβούλιο Εύα Καϊλή, Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλλα
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η Εύα Καϊλή, όπως και οι άλλοι δύο ευρωβουλευτές, θα βρεθούν ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου.

Κρίνεται εκ νέου το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, καθώς στις 9:30 (ώρα Βελγίου) της Πέμπτης (16/2) θα λάβει χώρα η ακρόασή της, όπως και αυτές των Μαρκ Ταραμπέλλα και Αντόνιο Παντσέρι. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπροσωπείται πλέον από τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί, και όχι από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρεθεί κανονικά και ο Έλληνας δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Για τρίτη φορά, λοιπόν, θα κριθεί από το προδικαστικό συμβούλιο το αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Από εκεί και πέρα, για τον Μαρκ Ταραμπέλλα αναμένεται να υπάρξει επίσης η πρώτη απόφαση. Ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τόλερ, αναφέρει πως «όλα είναι βίαια» για τον εντολέα του. Ο Τόλερ μιλώντας στο RTL υποστήριξε: «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντίνος του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος».

Ο Αντόνιο Παντσέρι από την πλευρά του, έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο μεταμέλειας με τις βελγικές Αρχές, ωστόσο, θα κληθεί κι αυτός να δώσει το «παρών» στο προδικαστικό συμβούλιο. Ο Παντσέρι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και είχε ανακοινωθεί στις 17 Ιανουαρίου η συμφωνία του με τις Αρχές των Βρυξελλών.