ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ακυρώνει τη «Γαλάζια Πατρίδα» μετά τον σεισμό - Αποθεώνει την Ελλάδα ο Τύπος

Τουρκία: Ακυρώνει τη «Γαλάζια Πατρίδα» μετά τον σεισμό - Αποθεώνει την Ελλάδα ο Τύπος
AP Photo

Τουρκία: Πλήθος θετικών σχολίων φιλοξενεί ο τουρκικός τύπος μετά την  άμεση επέμβαση των Ελλήνων που «χώθηκαν» κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα ώστε να βρούνε ίχνη ζωής  

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχασαν ζωή τους μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα στην Τουρκία.

Η Ελλάδα άμεσα έστειλε βοήθεια και αυτή η κίνηση σχολιάστηκε θετικά από μεγάλο μέρος τουρκικών ΜΜΕ (ακόμα και φιλοκυβερνητικών). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε το CNN Turk στις επιχειρήσεις της ελληνικής ΕΜΑΚ αλλά και στην στιγμή που μέλος της ελληνικής αποστολής αφηγείται, και συγκινείται, τη διάσωση μιας νεαρής, η οποία του προσέφερε έπειτα ένα κουτί μπισκότα.

Ο διασώστης έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία συντηρούν έναν κύκλο με την προσφορά της ελληνικής ΕΜΑΚ.

Ακυρώθηκε η μεγάλη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Σίγασαν τα ασύρματα αναφορικά με τις παραβιάσεις από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, από την ημέρα όπου συνέβη ο σεισμός έχουν πραγματοποιηθεί 104 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από Drone και όχι μαχητικά.

Ωστόσο, οι παραβιάσεις και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων συνεχίζεται.

Σήμερα, ήταν να βγει ο τουρκικός στόλος για να κάνει την «Γαλάζια Πατρίδα» αλλά ακυρώθηκε.

Υπάρχει όμως, αμφισβήτηση της κυριαρχίας με παράνομη ΝΟΤΑΜ.

Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή στη Σάμο έχει δεσμευτεί για άσκηση της Τουρκίας.

Φόβοι στην Ευρώπη για αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και στέλνουν το «Σαρλ Ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο οι Γάλλοι και έχουν δεσμεύσει τέσσερις περιοχές.

«Δεν θα σας ξεχάσουμε»: Η Sabah αποθεώνει την ΕΜΑΚ και όλες τις ομάδες διάσωσης που έσωσαν πολίτες που καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους στην Τουρκία

Ο τύπος στην Τουρκία ευχαριστεί όλες τις χώρες που προσέφεραν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών μετά τους φονικούς σεισμός που χτύπησαν τους γείτονες, με τελευταίο παράδειγμα την Sabah.

Tο τουρκικό μέσο με τον τίτλο «δεν θα σας ξεχάσουμε», αναφέρεται στις ομάδες έρευνας και διάσωσης που έφτασαν στην Τουρκία και πλέον γυρίζουν στις χώρες τους, λαμβάνοντας υποδοχή «ηρώων» όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είστε ήρωες»

Η Sabah επισημαίνει πως ομάδες από 60 χώρες συνεχίζουν ακόμα το έργο της ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια, ενώ γίνεται ειδική μνεία για την Ελλάδα, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού. Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης επέστρεψε από την Τουρκία και την υποδέχθηκαν υπουργοί εν μέσω επευφημιών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ γίνεται αναφορά και σε τίτλους ελληνικών ΜΜΕ που περιέγραφαν την επιστροφή της ΕΜΑΚ ως επιστροφή ηρώων.

Το δημοσίευμα κοινοποίησε μέσω Twitter και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αναφέροντας στα αγγλικά: «Δεν θα σας ξεχάσουμε» είναι ο τίτλος που χρησιμοποίησε η Sabah, κάνοντας αναφορά στις ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης στο Χατάϊ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξε να βοηθήσει την Τουρκία από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού».

Σχετικές ειδήσεις