ΚΟΣΜΟΣ

Amazon: Πρωτομαγιά με τριήμερη εργασία στο γραφείο

Amazon: Πρωτομαγιά με τριήμερη εργασία στο γραφείο
Associated Press

Μετά την χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19 πολλές εταιρείες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Η Amazon ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της ότι θα πρέπει να προσέρχονται στο γραφείο τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα.

Τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα θα πρέπει να δουλεύουν στο γραφείο οι υπάλληλοι της Amazon, όπως τους ανακοινώθηκε από την εταιρεία την Παρασκευή (17/2).

Πλέον αποτελεί παρελθόν η πολιτική του να αποφασίζει ο εκάστοτε υπεύθυνος πόσο συχνά θα εργάζονται οι υπάλληλοι από το γραφείο. Την αλλαγή αυτή ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy.

Ο Jassy είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο «την πλειοψηφία του χρόνου (τουλάχιστον τρεις ημέρες ανά εβδομάδα)». Η Amazon σχεδιάζει να εφαρμόσει την αλλαγή την 1η Μαΐου. Θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα, είπε ο Jassy, ​​όπως οι ρόλοι υποστήριξης πελατών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως.

«Δεν είναι απλό να φέρουμε πολλές χιλιάδες υπαλλήλους πίσω στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο, επομένως θα δώσουμε στις ομάδες που πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά λίγο χρόνο για να αναπτύξουν ένα σχέδιο», είπε ο Jassy.

Επίσης, κι άλλες εταιρείες κάλεσαν πρόσφατα τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο είτε με πλήρη απασχόληση είτε αρκετές ημέρες την εβδομάδα καθώς η πανδημία του Covid-19 είναι σε ύφεση. Η Google και η Apple έχουν ζητήσει από μερικούς υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο από πέρυσι, ενώ η Disney
τον Ιανουάριο άρχισε να απαιτεί από τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Ο Jassy είπε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στο γραφείο είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να εργαστούν σε ιδέες και να καινοτομήσουν.