ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: «Στα μαλακά» ο ηθοποιός για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: «Στα μαλακά» ο ηθοποιός για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς
SANTA FE COUNTY SHERIFF'S OFFICE/ZUMA

Άλεκ Μπάλντουιν: Η υποβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος του έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μικρότερη ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για την δολοφονία της Χαλίνα Χάτσινς

Σε υποβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν προχώρησαν οι εισαγγελείς.

Όπως όλα δείχνουν, ο σταρ του Χόλιγουντ δεν θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενισχυμένης ποινής, στην υπόθεση του θανάσιμου πυροβολισμού της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, έτσι μειώνεται ο πιθανός χρόνος φυλάκισης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, οι εισαγγελείς απέρριψαν την πιθανότητα να δικαστεί με βάση την ενισχυμένη νομοθεσία για τα όπλα, που θα όριζε την ελάχιστη ποινή στα πέντε χρόνια.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού υποστήριξαν, ότι εάν γινόταν χρήση της συγκεκριμένης ποινής για τα πυροβόλα όπλα, θα ήταν αντισυνταγματική.

«Οι εισαγγελείς διέπραξαν ένα βασικό νομικό λάθος κατηγορώντας τον Μπάλντουιν σύμφωνα με μια εκδοχή του νόμου για την ενίσχυση των πυροβόλων όπλων που δεν υπήρχε την ημερομηνία του ατυχήματος», ανέφεραν σε προηγούμενη κατάθεση.

Ο Μπάλντουιν και η Χάνα Γκουτιέρεζ-, η επόπτρια όπλων στα γυρίσματα της ταινίας, κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια κοντά στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Πρώτη Δικαστική Εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Mary Carmack-Altwies, η οποία κατέθεσε τις κατηγορίες, αφαίρεσε την ενίσχυση των πυροβόλων όπλων την περασμένη Παρασκευή, μειώνοντας την πιθανή ποινή από τουλάχιστον πέντε χρόνια σε 18 μήνες το μέγιστο.

Η Χέδερ Μπρούερ, εκπρόσωπος της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού, δήλωσεότι η ενίσχυση είχε αποσυρθεί «για να αποφευχθούν περαιτέρω αντιδικίες από τον κ. Μπάλντουιν και τους δικηγόρους του».

Η Χάτσινς πέθανε λίγο μετά τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο ράντσο της ταινίας στα περίχωρα της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Ο Μπάλντουιν έστρεφε ένα πιστόλι στη Χάτσινς όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο Μπάλντουιν αρνήθηκε ότι έκανε λάθος και είπε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Μια ανάλυση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) διαπίστωσε ότι το όπλο λειτουργούσε κανονικά και δεν θα είχε πυροβολήσει αν δεν είχε πατηθεί η σκανδάλη.

«Ο κύριος Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας», δήλωναν οι δικηγόροι του Μπάλντουιν τον Ιανουάριο, όταν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες. «Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάστηκε».