ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: «Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο»

Σεργκέι Λαβρόφ: «Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο»
AP

Σεργκέι Λαβρόφ: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε σε αυστηρούς τόνους την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Οι πρώην σύμμαχοι της Ρωσίας προσπαθούν να σώσουν το ναζιστικό καθεστώς, αλλά οι προσπάθειές τους είναι μάταιες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η χθεσινή επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο είναι μόνο μια θεατρική παράσταση, όπως και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που υποσχέθηκε η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Τι νέο υπάρχει σε αυτό;» «Η παράσταση συνεχίζεται. Αυτά είναι μόνο τα μέρη της. Μόνο έτσι λειτουργούν οι πρώην δυτική συνάδελφοι μας που προσπαθούν να σώσουν το ναζιστικό καθεστώς. Οι προσπάθειές τους είναι μάταιες», είπε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο και το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν επισκέφθηκε χθες την Ουκρανία. Σε αντίθεση με την καθιερωμένη πρακτική, η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το κοινό για το ταξίδι και εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν επανειλημμένα ότι ο πρόεδρος σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Αρχικά, το πρόγραμμα εργασίας του αρχηγού του κράτους που δόθηκε στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Μπάιντεν θα πετάξει στη Βαρσοβία τη Δευτέρα το απόγευμα και το νέο του ταξίδι στο εξωτερικό θα περιοριστεί σε μια επίσκεψη στην Πολωνία.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης νέο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: politika.rs