ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Έδωσε στη δημοσιότητα selfie του πιλότου που πετούσε πάνω από κινεζικό μπαλόνι

Πεντάγωνο: Έδωσε στη δημοσιότητα selfie του πιλότου που πετούσε πάνω από κινεζικό μπαλόνι

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα selfie του Αμερικανού πιλότου που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το τζετ καθώς το μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα, πριν καταρριφθεί πάνω από τον Ατλαντικό Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μια selfie φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον πιλότο ενός κατασκοπευτικού αεροπλάνου U2 που εκτινάσσονταν στους ουρανούς πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο καθώς ο αμερικανικός στρατός το καταδίωκε και το κατέρριψε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εικόνα δείχνει καθαρά τη μυστηριώδη, ασημί-λευκή σφαίρα του μπαλονιού με πάνελ να κρέμονται κάτω από αυτό, με το εντυπωσιακό θέαμα της σκιάς του αμερικανικού αεροσκάφους να πέφτει στο μπαλόνι. Τραβήχτηκε από τον αεροπόρο στο θάλαμο πτήσης καθώς το μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε μεγάλο ύψος. Η selfie αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το CNN.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε από το κοινό πάνω από τη Μοντάνα και παρακολουθήθηκε από τις αμερικανικές αρχές καθώς κινούνταν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όταν το αερόστατο πέρασε από πολλές πολιτείες και πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν πιο ασφαλές να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με έναν μόνο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Langley στη Βιρτζίνια. Τα συντρίμμια ανασύρθηκαν και αναλύονται.

Πηγή: Guardian