ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος εκπρόσωπος διέκοψε την ενός λεπτού σιγή του ΟΗΕ για τα θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος εκπρόσωπος διέκοψε την ενός λεπτού σιγή του ΟΗΕ για τα θύματα

«Πάγωσαν» τα μέλη του ΟΗΕ από την ενέργεια του Ρώσου εκπρσώπου κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στην Ουκρανία

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του ΟΗΕ θέλησαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή.

Τη στιγμή που σηκώθηκαν όλοι για να τιμήσουν τους νεκρούς, παρενέβη ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια ζητώντας το λόγο και διακόπτωντας την ενός λεπτού σιγή.

Συγκεκριμένα απαίτησε από τα μέλη του ΟΗΕ να κάνουν το ίδιο και για τους Ρώσους στρατιώτες που έπεσαν νεκροί στον πόλεμο «ακόμη και από το 2014».

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κάνοντας λόγο για γενοκτονία από τους Ρώσους.

«Ολες οι ζωές είναι πολύτιμες» είπε από το μικρόφωνό του ο Νεμπέζνια, που κατηγόρησε την Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα».

«Σηκωνόμαστε στα πόδια για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ότι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» συνέχισε να λέει .