ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Αγνοεί την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ για την Καμίλα και την χρήζει Βασίλισσα

Κάρολος: Αγνοεί την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ για την Καμίλα και την χρήζει Βασίλισσα
Ο Κάρολος και η Καμίλα.
(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Ο Κάρολος χαρίζει γη και ύδωρ στην Καμίλα - Αγνοεί την απόφαση της μητέρας του Ελισάβετ και χρήζει την δεύτερη σύζυγό του Βασίλισσα και όχι «Βασιλική Σύζυγο»

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται επίσημα να ανακυρήξουν την Καμίλα ως «Βασίλισσα» και όχι ως «Βασιλική Σύζυγο».

Σύμφωνα με την Daily Mail η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο γεγονός που θα σφραγίσει την αξιοσημείωτη - κατά πολλούς - μεταμόρφωση της Καμίλα στο πλευρό του νέου βασιλιά.

Υπενθυμίζεται ότι όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας το 2005, θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν θα ονομαζόταν ποτέ βασίλισσα όταν ανέβαινε στο θρόνο λόγω των γεγονότων με την Νταϊάνα, του διαζυγίου της και των αντιδράσεων από το παλάτι.

Όμως η Καμίλα κέρδισε την κοινή γνώμη με την αφοσίωση που έδειξε στον θεσμό και τον σύζυγό της γεγονός που έκανε την βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Φεβρουάριο να της δώσει τον τίτλο της «Βασιλικής Συζύγου» σαν μια ένδειξη αποδοχής και στήριξης.

Μετά το θάνατο της Ελισάβετ ο Κάρολος φαίνεται ότι πρόκειται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα χρήζοντάς την Βασίλισσα.

Το πρώτο σημάδι της νέας προσέγγισης ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Καμίλα κυκλοφόρησε το «Queen's Reading Room» –χωρίς το «Consort» – όταν ενημέρωσε για το όνομα της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, το Αναγνωστήριο της Δούκισσας της Κορνουάλης.