ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιά εξ αποστάσεως: Η πατέντα των Κινέζων που έγινε viral

Φιλιά εξ αποστάσεως: Η πατέντα των Κινέζων που έγινε viral
Twitter

O Jiang Zhongli, ο επικεφαλής της ιδέας, δήλωσε ότι ήταν σε σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα του όταν σκέφτηκε την ιδέα.

Μετά την πανδημία, οι Κινέζοι «φυσάνε και το γιαούρτι» γι' αυτό και σκέφτηκαν μια πατέντα για να μπορούν να ανταλλάσσουν φιλιά με ασφάλεια.

Φοιτητές του πανεπιστημίου Changzhou City εφηύραν μία συσκευή με σχήμα στόματος που μεταφέρει την αίσθηση του φιλιού από τη μία συσκευή στην άλλη. Μπορεί για τους Κινέζους ένα εικονικό φιλί που προσομοιάζει με αυτό του αγαπημένου μας προσώπου να φαντάζει ως η λύση στις σχέσεις εξ αποστάσεως, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο υπήρξαν αντιδράσεις.

O Jiang Zhongli, ο επικεφαλής της ιδέας, δήλωσε ότι ήταν σε σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα του όταν σκέφτηκε την ιδέα για τη συσκευή που έχει σχήμα στόματος. Η συσκευή φιλιού συνδέεται με το τηλέφωνο μέσω bluetooth και μιας εφαρμογής. Μπορεί να λειτουργήσει απλά συνδέοντας το τηλέφωνο στη συσκευή. Το μηχάνημα μπορεί ακόμη και να μεταδώσει τον ήχο που κάνει ο χρήστης όταν φιλιέται.

Μάλιστα, ο Zhongli υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019.

Η συσκευή φιλιού που έχει γίνει viral στις αγορές της Κίνας, πωλείται αυτή τη στιγμή στον μεγαλύτερο ιστότοπο διαδικτυακών αγορών το Taobao. Ένα μεμονωμένο σετ χειλιών κοστίζει περίπου 260 γιουάν (38 δολάρια ΗΠΑ) το καθένα και περίπου 550 γιουάν (79 δολάρια ΗΠΑ) για ένα ζευγάρι.