ΚΟΣΜΟΣ

Αμαζόνιος: Άνδρας χάθηκε επί ένα μήνα στη ζούγκλα - Έτρωγε σκουλήκια και έπινε τα ούρα του

Ένας άνδρας επιβίωσε επί ένα μήνα στις ζούγκλες του Αμαζονίου
Ένας άνδρας επιβίωσε επί ένα μήνα στις ζούγκλες του Αμαζονίου
ΑΡ

Μία απίστευτη ιστορία επιβίωσης κάνει το γύρο του κόσμου. Αν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά της ο 30χρονος Τζόναταν Ακόστα θα είναι ένας από τους μακροβιότερους μοναχικούς επιζώντες του Αμαζονίου

Ένας άνδρας από τη Βολιβία ισχυρίστηκε ότι αγνοούνταν μόνος του στον Αμαζόνιο για ένα μήνα και οτι κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, τρώγωντας έντομα και σκουλήκια, μαζεύοντας νερό στις μπότες του και πίνοντας τα δικά του ούρα για να παραμείνει στη ζωή.

Εάν επιβεβαιωθεί, οΤζόναταν Ακόστα, 30 ετών θα ήταν ένας από τους μακροβιότερους μοναχικούς επιζώντες του Αμαζονίου. «Βοήθησε πολύ που γνώριζα τις τεχνικές επιβίωσης: έπρεπε να καταναλώνω έντομα, να πίνω τα ούρα μου, να τρώω σκουλήκια», είπε στο Unitel TV την Τρίτη.

«Δέχθηκα επίθεση από ζώα». Ο Ακόστα δηλώθηκε αγνοούμενος από την οικογένειά του στο τέλος Ιανουαρίου. Ήταν σε ένα ταξίδι για κυνήγι με τέσσερις φίλους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά χωρίστηκε από την ομάδα του στις 25 Ιανουαρίου.

«Έχασα 17 κιλά και έβγαλα τον αστράγαλό μου»

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης. Ο Ακόστα είπε στο δίκτυο Unitel ότι έβρεχε τον μισό χρόνο που περιπλανιόταν. Χρησιμοποιούσε τις λαστιχένιες μπότες του για να μαζέψει νερό της βροχής. Όταν όμως οι ουρανοί στέγνωσαν, έπρεπε να πιει τα ούρα του.

«Ζήτησα από τον Θεό βροχή», είπε ο Ακόστα. «Αν δεν έβρεχε, δεν θα είχα επιβιώσει».Αποπροσανατολισμένος, ο Ακόστα είπε ότι είχε περπατήσει περίπου 40 χιλιόμετρα αναζητώντας ίχνη πολιτισμού, αλλά σύντομα ανακάλυψε ότι έκανε κύκλους. Λέει ότι έχασε 17 κιλά και εξάρθρωσε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του.

Εκτεθειμένος τη νύχτα, είπε ότι τον δάγκωσαν κάθε λογής διαφορετικά πλάσματα. Η αδερφή του, Miladde Acosta, είπε στο Unitel TV ότι ο αδερφός της «έπρεπε να παλέψει με ένα γουρούνι, το οποίο είναι ένα άγριο και επικίνδυνο ζώο», ενώ μια τίγρη παραμόνευε κοντά, ανέφερε το CBS.

Ιστορίες επιβίωσης

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων», είπε ο Ακόστα στον σταθμό μετά την επανένωση με την οικογένειά του. Σε μια άλλη πολύ γνωστή περίπτωση στη Βολιβία, ο Ισραηλινός τυχοδιώκτης Yossi Ghinsberg επέζησε τρεις εβδομάδες στον Αμαζόνιο το 1981, ένα κατόρθωμα που ενέπνευσε την ταινία «Ζούγκλα» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Στη Βραζιλία, ο πιλότος Aντόνιο Σένα επέζησε 38 ημέρες στον Αμαζόνιο μετά από προσγείωση το 2021. Τον επόμενο χρόνο, δύο αδέρφια ηλικίας επτά και εννέα ετών διασώθηκαν αφού πέρασαν 25 ημέρες χαμένες στο βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους.