ΚΟΣΜΟΣ

«Κλαδί ελιάς» από τον Κάρολο στον Χάρι: Η πρόσκληση στη στέψη και το παρασκήνιο

O πρίγκιπας Χάρι με τον Κάρολο και την Καμίλα
O πρίγκιπας Χάρι με τον Κάρολο και την Καμίλα
ΑΡ

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν πρόσκληση για να παρακολουθήσουν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, παρά την τεταμένη σχέση τους με τη βασιλική οικογένεια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν ότι έχουν προσκληθεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, αλλά αρνήθηκαν αν θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τη μεγάλη ημέρα. Ο Χάρι έλαβε ένα e-mail από το παλάτι για την εκδήλωση της 6ης Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του που προκάλεσαν οργή στη βασιλική οικογένεια.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητας σχετικά με τη στέψη», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού στους Sunday Times, προσθέτοντας οτι δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν αν θα παραστούν ή όχι.

Σύμφωνα με τη Mail το ζεύγος θα μπορέσει να καταλύσει στο σπίτι όπου έμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο το περίφημο Frogmore Cottage στο Windsor - το οποίο λέγεται ότι ο βασιλιάς τους είχε αφαιρέσει. Πλέον θα είναι διαθέσιμο για να μείνουν αν ταξιδέψουν στην Αγγλία για τη στέψη. Ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι είπε στους αξιωματούχους να δώσουν ειδοποίηση στους Σάσεξ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage στις 11 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία της πολύκροτης βιογραφίας του Χάρι με τίτλο «Spare»

Η είδηση έρχεται καθώς ο πρίγκιπας έδωσε μία νέα συνέντευξη στον αμφιλεγόμενο γιατρό Dr Γκαμπόρ Ματέ, λέγοντας οτι «λιμοκτονούσε για αγκαλιές και προσοχή κατά τη διάρκεια της απίστευτα οδυνηρής παιδικής του ηλικίας»

Στη συνέντευξη, η οποία έλαβε χώρα στο αρχοντικό του Χάρι στην Καλιφόρνια ο Δρ Mατέ, ένας Ουγγρο-καναδός εμπειρογνώμονας στο «τοξικό τραύμα», παρατήρησε πώς το Spare αποκάλυψε μια «έλλειψη ενσυναίσθησης πολλών γενεών, εντός της βασιλικής οικογένειας, σημειώνοντας πώς όταν ενημέρωσε ο Κάρολος τον Χάρι για τον θάνατο της Νταϊάνα, «βγήκε έξω και σε άφησε μόνο σου», περιγράφοντας τον βασιλιά ως «συναισθηματικά απόμακρο» πατέρα. Ο Χάρι επίσης διακινδύνευσε να προκαλέσει νέο πόλεμο του με τον αδερφό του Ουίλιαμ ισχυριζόμενος ότι ήταν πιο κοντά στη μητέρα του Νταϊάνα.

Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά το θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β '. Είναι έτοιμος να στεφθεί επισήμως βασιλιάς στις 6 Μαΐου, με τις «κακές γλώσσες» να επιμένουν ότι η ημερομηνία επιλέχθηκε ειδικά για να προκαλέσει τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς συμπίπτει με τα 4α γενέθλια του γιου τους Άρτσι

Ο Χάρι έχει πει στους φίλους του ότι ανησυχεί για την αντίδραση που μπορεί να λάβει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την οικογένειά του και το ευρύ κοινό. Ο βασιλιάς φέρεται να εξοργίστηκε από τα σχόλια του Χάρι στα απομνημονεύματά του σχετικά με την Καμίλα την οποία κατηγόρησε ότι διαρρέει ιστορίες για τη βασιλική οικογένεια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ενισχύσει την εικόνα της.