ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: «Η ΕΕ δεν θα δεχτεί ποτέ τις ρωσικές απειλές» -Το μήνυμα στις Ουκρανές

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΑΡ

Η ΕΕ δεν θα δεχτεί ποτέ τις ρωσικές απειλές για την ασφάλειά της διεμήνυσε από τον Καναδά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο κοινοβούλιο του Καναδά την Τρίτη (7/3) κατά τη διάρκεια επίσκεψής της με στόχο την ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, είπε ότι η Ευρώπη δεν θα δεχτεί ποτέ τις ρωσικές απειλές για την ασφάλειά της.

«Δεν θα δεχθούμε ποτέ ότι μια στρατιωτική δύναμη με αυτοκρατορικές φαντασιώσεις να στέλνει τα τανκς της σε διεθνή σύνορα», είπε σε μια ομιλία της, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το μπλοκ των 27 εθνών, πρόσθεσε, «δεν θα δεχτεί ποτέ αυτή την απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και για τα ίδια τα θεμέλια της διεθνούς μας κοινότητας», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αξίωσε «ακλόνητη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη» της Ουκρανίας και η Ρωσία να «πληρώσει για το έγκλημα» της «επίθεσης» που εξαπέλυσε, μετά την πρότασή της τον Νοέμβριο να ιδρυθεί ειδικό διεθνές δικαστήριο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξήρε τις Ουκρανές οι οποίες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, λέγοντας πως παρά το ότι τους απαγορευόταν να συμμετέχουν σε μάχες προπολεμικά, «δεν νοιάστηκαν κι άρχισαν να κατατάσσονται στον στρατό ούτως ή άλλως».

«Αυτός δεν είναι πόλεμος μόνο εναντίον της Ουκρανίας. Είναι επίσης πόλεμος εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πόλεμος εναντίον των δικαιωμάτων των γυναικών», υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν, επευφημούμενη από μέλη του καναδικού κοινοβουλίου,