ΚΟΣΜΟΣ

Κάρα Ντελεβίν: Το πρώτο χανγκόβερ στα 7, τα υπνωτικά χάπια στα 10 - «Θα κατέληγα νεκρή»

H Κάρα Ντελεβίν
H Κάρα Ντελεβίν
Instagram

Μετά τη διαρροή φωτογραφιών και βίντεο που έδειχναν την Κάρα Ντελεβίν υπό την επήρεια ναρκωτικών, το διάσημο μοντέλο παραχώρησε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο περιοδικό Vogue.

Το μοντέλο και ηθοποιός Κάρα Ντελεβίν ποζάρει στο νέο εξώφυλλο της Vogue και κάνει μία εκ βαθέων εξομολόγηση για το πώς το παιδικό τραύμα την έκανε να καταφύγει στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, πριν καταφέρει να επανέλθει, να ξεπεράσει τον εθισμό της και να δει το φως στο τούνελ των ατελείωτων καταχρήσεων.

Η Ντελεβίν που είδε τη δημόσια εικόνα της να «τσαλακώνεται» το 2022 και τα δημοσιεύματα για την κατάσταση της υγείας της να οργιάζουν, εξομολογήθηκε οτι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας φροντίζοντας τη διπολική και εθισμένη στην ηρωίνη μητέρα της, Πανδώρα, 63 ετών, αν και πολλοί άνθρωποι υπέθεταν ότι η ζωή της ήταν εύκολη.

«Κατά κάποιο τρόπο, πολλοί άνθρωποι κοίταζαν την παιδική μου ηλικία ή την οικογένειά μου και σκέφτονταν: «Είναι κακομαθημένη, υπάρχει νεποτισμός, μεγάλωσε εξαιρετικά προνομιούχα το οποίο συνέβη μην με παρεξηγήσετε» είπε η 30χρονη ποζάροντας στο εξώφυλλο για τη Vogue Απριλίου που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (8/3). «Αλλά η ζωή δεν ήταν τόσο εύκολη για άλλους λόγους».

Η Βρετανίδα ηθοποιός είπε ότι έπαθε το πρώτο της χανγκόβερ από την κατάχρηση αλκοόλ σε ηλικία 7 ετών ενώ ήταν σε έναν οικογενειακό γάμο. «Ξύπνησα στο σπίτι της γιαγιάς μου στην κρεβατοκάμαρά μου με hangover, με φόρεμα παράνυμφου», είπε η Delevingne. «Τριγυρνούσα πίνοντας ποτήρια σαμπάνιας».

Σύμφωνα με την ηθοποιό του «Suicide Squad», μέχρι την ηλικία των 10 ετών, έπαιρνε ήδη υπνωτικά χάπια για να διαχειριστεί την αϋπνία της. Διαγνώστηκε επίσης με δυσπραξία, μια νευρολογική διαταραχή στον εγκέφαλο που οδηγεί σε δια βίου εξασθενημένη κίνηση, μνήμη, κρίση, επεξεργασία και άλλες γνωστικές δεξιότητες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Δυσπραξίας.

«Αυτή ήταν η αρχή των προβλημάτων ψυχικής υγείας και του ακούσιου αυτοτραυματισμού», είπε η Ντελεβίν σημειώνοντας ότι η φαινομενικά φυσιολογική παιδική της ηλικία δεν ήταν καθόλου φυσιολογική.

Και μετά ως έφηβη συνέχισε τις καταχρήσεις. «Τότε ήταν που άρχισα να πίνω και να κάνω πάρτι», εξομολογήθηκε. «Υπήρχε αυτή η ανάγκη να δραπετεύσω και να αλλάξω την πραγματικότητά μου καθώς με βασάνιζαν τεράστια ερωτήματα: 'Τι κάνω εδώ;" "Ποια προσπαθώ να γίνω;»

Μετά το lockdown για την COVID-19, άρχισε όμως να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. «Στην αρχή, ζούσα με ανθρώπους σε αυτή τη φούσκα στο Λος Άντζελες. Νομίζαμε ότι θα ήταν μια εβδομάδα και γι' αυτό ήταν διασκεδαστικό», είπε η Ντελεβίν η οποία ζούσε «Και τότε ήμουν μόνη, πραγματικά μόνη… ήταν ένα οριακό σημείο».

«Αντί να αφιερώνω χρόνο για να μάθω πραγματικά κάτι καινούργιο ή να κάνω κάτι καινούργιο, τυλίχτηκα πολύ στη μιζέρια, τις καταχρήσεις και τα πάρτι. Ήταν μια πραγματικά θλιβερή στιγμή» Καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας άρχισαν να αίρονται, η Ντελεβίν άρχισε να ξαναβρίσκει παλιές συνήθειες. «Είμαι κλασικά καλή στο να αποφεύγω πράγματα, απλά δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα προβλήματά μου», είπε. «Και αυτά είναι πράγματα από τα οποία τρέχω από τότε που ήμουν παιδί».

Η Ντελεβίν εμφανίστηκε σε μια ντοκιμαντέρ στο Hulu με τίτλο "Planet Sex" που την ανάγκασε να αντιμετωπίσει αρκετούς προσωπικούς δαίμονες. «Ήταν εξαιρετικά προσωπικό και δεν συνειδητοποίησα πραγματικά πόσο προσωπικό θα ήταν», θυμάται η Ντελεβίν, η οποία είπε ότι έκλαψε ενώ ήταν στο πλατό την πρώτη μέρα των γυρισμάτων.

Μία ακόμη δύσκολη στιγμή ήταν όταν έμαθε οτι πέθανε η θεία της, η οποία φρόντιζε την ηθοποιό περισσότερο από τους γονείς της, πέθανε. Αφού κυκλοφόρησαν αρκετές φωτογραφίες παπαράτσι που απεικόνιζαν το μοντέλο να δείχνει κουρελιασμένο, οι φίλοι της συγκεντρώθηκαν γύρω της και την παρότρυναν να ζητήσει βοήθεια.

«Αγαπώ τους φίλους μου τόσο πολύ, αλλά πολλές φορές ένιωθα ότι ήταν ρηχές σχέσεις μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσα να είμαι ειλικρινής για τα πράγματα που περνούσα», εξομολογήθηκε η ίδια. «Από τον Σεπτέμβριο, χρειαζόμουν απλώς υποστήριξη. Έπρεπε να αρχίσω να προσεγγίζω. Και οι παλιοί μου φίλοι που ξέρω από τα 13 μου, ήρθαν όλοι και αρχίσαμε να κλαίμε. Με κοίταξαν και είπαν, «Σου αξίζει μια ευκαιρία να είσαι χαρούμενη».

Στο παρελθόν έχει δοκιμάσει πολλές «γρήγορες λύσεις», αλλά τώρα είναι έτοιμη να αφοσιωθεί πλήρως στη θεραπεία, είπε. «Αυτή η διαδικασία έχει προφανώς τα πάνω και τα κάτω της, αλλά έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ τόσα πολλά. Ο κόσμος θέλει η ιστορία μου να είναι τόσο ξεχωριστή μετά το σχολείο, όπου λέω απλώς: «Ω, κοίτα, ήμουν εθισμένη, και τώρα είμαι νηφάλια. Δεν είναι όμως τόσο απλό», είπε.

«Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη… Φυσικά θέλω τα πράγματα να γίνουν στιγμιαία, νομίζω ότι αυτή η γενιά ειδικά, θέλουμε τα πράγματα να συμβούν γρήγορα – αλλά έπρεπε να σκάψω βαθύτερα».