ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο σκυλί σκότωσε βρέφος στην έρημο της Αυστραλίας

Άγριο σκυλί σκότωσε βρέφος στην έρημο της Αυστραλίας

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση βρέφους συγκλόνισε επί δεκαετίες την Αυστραλία, έγινε ταινία και μόλις σήμερα, μετά από 32 χρόνια, αποφάνθηκε η αυστραλιανή δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την υπόθεση της μικρής Αζάρια, που εξαφανίστηκε στην έρημο της Αυστραλίας, τον Αύγουστο του 1980.

Στο πόρισμά της, η ιατροδικαστής του Νόρδεν Τέριτορι, Ελίζαμπεθ Μόρις, αναφέρει ότι ένα ντίνγκο (άγριο σκυλί), άρπαξε την μόλις έξι εβδομάδων Αζάρια από το αντίσκηνο των γονέων της, που έκαναν διακοπές στην περιοχή του Έγερς Ροκ της Κεντρικής Αυστραλίας, ιερό τόπο των Αβορίγινων.

Στην πολύκροτη δίκη, η οποία διεξήχθη το 1982, η μητέρα της Αζάρια, Λίντι υποστήριξε ότι είδε ένα ντίνγκο να αρπάζει το μωρό, αλλά δεν έγινε πιστευτή από τους ενόρκους.

Το Δικαστήριο είχε καταδικάσει τότε την Λίντι σε ισόβια κάθειρξη, και το σύζυγό της Μάικλ σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, για συνέργεια στην κάλυψη του φόνου της κόρης τους.

Βασιλική Έρευνα που διενεργήθηκε το 1987 αθώωσε το ζεύγος Τσάμπερλεν και ακύρωσε τις ποινές τους. Όμως, νέα ιατροδικαστική έρευνα, που έγινε το 1995, δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα για την τύχη της Αζάριας.

Η ιατροδικαστής Μόρις ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Τσάμπερλεν για τον διασυρμό της και την ταλαιπωρία που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια.

Η κινηματογραφική μεταφορά της εξαφάνισης είχε τίτλο «A Cry in the Dark» και πρωταγωνιστούσε η Μέριλ Στριπ.