ΚΟΣΜΟΣ

H Μπουμπουλίνα στο Instagram: Η αμερικανική καμπάνια που τιμά τις γυναίκες της Επανάστασης του 1821

H Μπουμπουλίνα στο Instagram: Η αμερικανική καμπάνια που τιμά τις γυναίκες της Επανάστασης του 1821

Τα ελληνικά ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ στο προσκήνιο της σύγχρονης καθημερινότητας

Μια πρωτότυπη αναδρομή στο ηρωικό και επαναστατικό παρελθόν του ελληνισμού επέλεξε η εταιρεία «One Bean Marketing» της Ελληνίδας Angie Xidias, για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το hellenicdna.com, η «One Bean Marketing» λανσάρει μία παγκόσμια καμπάνια στα social media με σκοπό την ανάδειξη ιστορικών προσώπων θηλυκού γένους της ελληνικής ιστορίας, συνδυάζοντας τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας με τις γενναίες γυναίκες από την Ελληνική επανάσταση και με την συμπλήρωση των 202 χρονών από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τον τρόπο αυτό τα ελληνικά ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ στο προσκήνιο της σύγχρονης καθημερινότητας, επηρεάζοντας και ταυτόχρονα υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως το «γυναικείο φύλο» αποτελούσε ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της δυναμικής διεκδίκησης.

«Μέσα από αυτήν την καμπάνια, θελουμε να εμπνεύσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου προκειμένου να μάθει περισσότερα σχετικά με τις Ελληνίδες που άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορια», αναφέρει η Ελληνοαμερικανίδα Angie Xidias

Σύμφωνα με την Angie, η διάδοση τόσο της εικόνας όσο και της ιστορίας αυτών των γυναικών θα οδηγήσει το κοινό στην συνειδητοποίηση ή και την επιβεβαίωση του φαινομένου της επανάληψη της ιστορίας. Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες ηρωίδες αντανακλούν την σύγχρονη μέση γυναίκα και ιδιαίτερα αυτήν που προσπαθεί είτε να ισορροπήσει τους πολλαπλούς ρόλους που φέρει στη ζωή της είτε να αντιδράσει σε οποιαδήποτε κατάσταση την μειώνει και δεν της επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Είναι η σύγχρονη μητέρα-επαγγελματίας, είναι η γυναίκα-πρόσφυγας, είναι η νεαρή ακτιβίστρια.

Η «One Bean Marketing» δημιούργησε ένα σύνολο διαφορετικών εικόνων που απεικονίζουν ηρωίδες της ελληνικής ιστορίας όπως είναι η Μαντώ Μαυρογένους, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Ραλλού Καρατζά, η Μόσχω Τζαβέλλα, η Δόμνα Βισβίζη, οι Σουλιώτισσες και οι Μεσολογγίτισσες.

Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες ηρωίδες αντανακλούν την σύγχρονη μέση γυναίκα και ιδιαίτερα αυτήν που προσπαθεί είτε να ισορροπήσει τους πολλαπλούς ρόλους που φέρει στη ζωή της, είτε να αντιδράσει σε οποιαδήποτε κατάσταση την μειώνει και δεν της επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Είναι η σύγχρονη μητέρα-επαγγελματίας, είναι η γυναίκα-πρόσφυγας, είναι η νεαρή ακτιβίστρια.

Οι γυναίκες της ελληνικής επανάστασης το 1800, ήταν πραγματικές ηγέτιδες της εποχής τους, πολεμώντας δίπλα σε πολυάριθμους άνδρες αγωνιστές της ελευθερίας.

Τις παραπάνω εικόνες μπορείτε να βρείτε στο One Bean Marketing και φυσικά να τις μοιραστείτε μέσω των social media με το χάσταγκ #WeAreGreekWarriors καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Το Hellenic DNA προτρέπει όλους να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, ισότητας και σεβασμού με άρωμα γυναίκας.