ΚΟΣΜΟΣ

Oυγγαρία: Φονική καραμπόλα 42 οχημάτων - «Κόλαση» σκόνης και φωτιάς

Φονική καραμπόλα στην Ουγγαρία
Φονική καραμπόλα στην Ουγγαρία

Oυγγαρία: Πλάνα που προκαλούν ανατριχίλα έκαναν το γύρο του κόσμου, μετά από μία τρομακτική καραμπόλα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βουδαπέστη με τη Βιέννη, εν μέσω χαμηλής ορατότητας

Το τροχαίο που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας το Σάββατο 11 Μαρτίου κάνει το γύρο του κόσμου. Το δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μ1 που συνδέει τη Βουδαπέστη με τη Βιέννη, όταν ένα σύννεφο άμμου και σκόνης κατέκλυσε τον δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστούν 42 οχήματα πιθανότατα λόγω μειωμένης ορατότητας.

Πέντε φορτηγά και 37 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στη φρικτή σύγκρουση κοντά στο χωριό Herceghalom, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι ένας 44χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός ανάμεσα στα συντρίμμια δεν ανακαλύφθηκε παρά το επόμενο πρωί.

Μεταξύ των 39 τραυματιών ήταν 10 παιδιά, ενώ 19 οχήματα καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα. Δύο τραυματίες φέρεται να έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά ενώ άλλοι 12 άνθρωποι νοσηλεύονται επίσης. Η μαζική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο σημειώθηκε 26 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη γύρω στις 14:25 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα πέφτει πάνω στα υπόλοιπα αποτυπώνοντας το μέγεθος της καραμπόλας. Τα αυτοκίνητα διαλύθηκαν καθώς δεν μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση μεταξύ τους στον αυτοκινητόδρομο.