ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οδοντίατρος έριχνε δηλητήριο στα ροφήματα της συζύγου του - Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

ΗΠΑ: Οδοντίατρος έριχνε δηλητήριο στα ροφήματα της συζύγου του - Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές
Summerbrook Dental Group / Facebook

Ο οδοντίατρος συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του, ενώ κατηγορείται για προμελετημένο έγκλημα. Φέρεται να ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

Συνελήφθη ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο των ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του, δηλητηριάζοντας τα ροφήματά της, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

Ο 45χρονος Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ είχε ψάξει στο διαδίκτυο για το ποια δηλητήρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς να εντοπιστούν και παρήγγειλε ένα μπουκάλι με τοξικό κυανιούχο κάλιο στο γραφείο του, μόλις δύο ημέρες προτού η 43χρονη σύζυγός του, Άντζελα Κρεγκ, εισαχθεί στο νοσοκομείο, έχοντας παραπονεθεί για ζαλάδες και πονοκεφάλους.

Μάλιστα, φέρεται να πήγε στην ερωμένη του, μια ορθοδοντικό από το Τέξας, την ώρα που η γυναίκα του πέθαινε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του εντάλματος σύλληψης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Κρεγκ δηλητηρίασε τα πρωτεϊνικά smoothie της συζύγου του με τοξίνες και τελικά την σκότωσε με το κυάνιο.

Πώς εκτυλίχθηκε η ιστορία

Στις αρχές Μαρτίου, όταν η Άντζελα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα και πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, είπε στον σύζυγό της μέσω μηνύματος πως ένιωθε «ναρκωμένη». «Δεδομένης της ιστορίας μας, ξέρω ότι αυτό μπορεί να σε βάζει σε σκέψεις», απάντησε ο Κρεγκ. «Για την ιστορία, δεν σε νάρκωσα. Ανησυχώ πάρα πολύ όμως. Πραγματικά έδειχνες χλωμή πριν φύγω», της είπε.

Ωστόσο, τα συμπτώματα συνεχίστηκαν μέχρι που χρειάστηκε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της Άντζελα επιδεινώθηκε ραγδαία την προηγούμενη Τετάρτη και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα προτού κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή και στη συνέχεια αφαιρεθεί από το μηχάνημα υποστήριξης την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον σύζυγο, καθώς ερευνώντας το background της Άντζελα και του Κρεγκ, οι αστυνομικοί βρήκαν ότι ο γάμος τους αντιμετώπιζε προβλήματα. Μάλιστα, υπήρχε και στο παρελθόν περιστατικό αντίστοιχο.

Η αδερφή της Άντζελα είπε στην αστυνομία πως ο γαμπρός της «είχε πολλαπλές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, είπε στην Άντζελα ότι ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από τότε που ήταν έφηβος και πως νάρκωσε την Άντζελα πριν από περίπου 5-6 χρόνια». Επίσης, ανέφερε πως η Άντζελα της είχε αποκαλύψει ότι ο Κρεγκ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με την αδερφή της, την πρώτη φορά που ο Κρεγκ νάρκωσε την Άντζελα ήταν γιατί σχεδίαζε να αυτοκτονήσει με θανατηφόρο ένεση και δεν ήθελε να προσπαθήσει να τον σώσει πριν προλάβουν τα φάρμακα να δράσουν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι εκείνη την εποχή είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή στο ιατρείο του για να αναζητήσει πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και έκανε παραγγελίες για αρσενικό, κυάνιο και ολεανδρίνη, τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες.

Μάλιστα, φέρεται να αναζητούσε στο Google, αν το αρσενικό μπορεί να βρεθεί στη νεκροψία.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του οδοντιάτρου

Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης όταν ένας υπάλληλος από το γραφείο του άνοιξε κατά λάθος το πακέτο του Κρεγκ. Η διευθύντρια, την οποία είχε ειδοποιήσει ο Κρεγκ ότι περιμένει ένα πακέτο αλλά να μην το ανοίξει κανείς, πήγε να το σφραγίσει ξανά και τότε είδε μέσα «ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου που έγραφε ‘κυανιούχο κάλιο’».

Η γυναίκα έψαξε στο Google για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το χημικό και ανακάλυψε πως η Άντζελα είχε εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η δηλητηρίαση από κυανιούχο κάλιο. Όταν η Άντζελα εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου, η διευθύντρια ειδοποίησε τον συνέταιρο του Κρεγκ και τη σύζυγό του για την ανακάλυψή της.

Στη συνέχεια, εκείνοι είπαν της υποψίες τους σε μια νοσοκόμα που φρόντιζε την Άντζελα και εκείνη κάλεσε την αστυνομία, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει.

Ο οδοντίατρος από την πλευρά του, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι παρήγγειλε το κυανιούχο κάλιο για τη σύζυγό του επειδή είχε τάσεις αυτοκτονίας. Είπε ότι εκείνη του ζήτησε να το παραγγείλει αφού είχε τα ιατρικά διαπιστευτήρια για να το κάνει, αλλά δεν πίστευε ότι θα το χρησιμοποιούσε πραγματικά.

Οι ερευνητές είπαν ότι η Άντζελα δεν είχε δείξει σημάδια ότι έκανε αυτοκτονικές σκέψεις. Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Aurora, Mark Hildebrand, χαρακτήρισε τη δηλητηρίαση «μια αποτρόπαια, περίπλοκη και υπολογισμένη δολοφονία».