ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: Επειγόντως σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης η μητέρα της - Τι θα γίνει με τη μετακόμιση στις ΗΠΑ

H Σακίρα
H Σακίρα
Α.Ρ

Η μητέρα της Σακίρα μπήκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης αφού βρέθηκε θρόμβος στο πόδι της, μήνες αφότου ο πατέρας της τραγουδίστριας αντιμετώπισε προβλήματα υγείας

Η μητέρα της Σακίρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης, καθώς βρέθηκε θρόμβος στο πόδι της. Η Nίντια Ριπόλ είχε ειπωθεί αρχικά ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Όμως, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές κοντά στη Σακίρα που μίλησαν στην εκπομπή Telemundo, ανέφεραν ότι το πρόβλημα υγείας της σχετιζόταν με φλεβική θρόμβωση και δεν έχει επηρεαστεί ο εγκέφαλός της.

Ο πατέρας της Ουίλιαμ Μουμπάρακ υποβλήθηκε σε εγχείρηση πέρυσι και η επιδείνωση της υγείας του φέρεται να συνδέεται με την απόφασή της να καθυστερήσει τη μετακόμισή της στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, μετά τον χωρισμό της με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Η 46χρονη ποπ σταρ επρόκειτο να μετακομίσει από την καταλανική πρωτεύουσα για να εγκατασταθεί στη Φλόριντα στην αρχή της χρονιάς με τους γιους της Μίλαν, δέκα ετών και Σάσα, οκτώ, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επιμέλεια των παιδιών με τον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα.

Οι γιατροί φέρεται να εντόπισαν το πρόβλημα υγείας της μητέρας της, καθ αισθάνθηκε αδιαθεσία την περασμένη εβδομάδα και αναζήτησε ιατρική βοήθεια. Η Telemundo και ο ισπανικός Τύπος λένε ότι εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή επειγόντως, αλλά πλέον είναι «εκτός κινδύνου» και σύντομα αναμένεται να της επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Σακίρα θα αναβάλλει εκ νέου τη μετακόμισή της στις ΗΠΑ με τα παιδιά της. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Ιανουάριο και στη συνέχεια για το τέλος της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Ισπανίδα δημοσιογράφο Λαόυρα Φε ωστόσο η καλλιτέχνης εξέταζε μία ακόμη ημερομηνία, την 1η Απριλίου.

Η Σακίρα και ο Πικέ επιβεβαίωσαν τον Νοέμβριο ότι είχαν υπογράψει συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών μετά από παρατεταμένη διαπραγμάτευση που κατέληξε σε μια μαραθώνια 12ωρη συνάντηση με τους δικηγόρους τους. Υπέγραψαν τη συμφωνία σε δικαστήριο στη Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο συνταξιούχος αμυντικός της Μπαρτσελόνα, που βγαίνει πλέον με την 23χρονη Καταλανή καλλονή Κλάρα Κία, θα περνάει τις διακοπές με τα παιδιά του.

Η επιθυμία της Σακίρα να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου ζούσε η ίδια και εξακολουθεί να κατοικεί μέρος της οικογένειάς της, θεωρείται ότι ήταν το κύριο «κόλλημα» για να πετύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το ζευγάρι, που χώρισε τον περασμένο Μάιο μετά από περισσότερο από μια δεκαετία μαζί, ανέφερε στην κοινή του δήλωση: «Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο ως μέρος μίας επίσημης διαδικασίας.

«Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι το απόρρητό τους θα γίνει σεβαστό. Εκτιμάμε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον».

Ο 91χρονος μπαμπάς της Σακίρα νοσηλεύτηκε πέρυσι στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης μετά από πτώση. Πέρασε τα Χριστούγεννα με την κόρη του στην καταλανική πρωτεύουσα, αφού πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο Teknon τον Νοέμβριο και τέθηκε υπό επαγγελματική κατ' οίκον φροντίδα όλο το 24ωρο.

Ο Πικέ δήλωσε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο στην ισπανική εφημερίδα El Pais ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» μετά τις δραματικές αλλαγές στη ζωή του που περιλαμβάνουν τον χωρισμό με τη Σακίρα και την αποχώρηση από το ποδόσφαιρο. Απέκλεισε επίσης μια ερώτηση για τη Σακίρα στη συνέντευξη, αλλά πρόσθεσε: «Κάθε γονέας έχει την ευθύνη να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του.

«Πρόκειται για την προστασία τους. Αυτή είναι η δουλειά όλων των γονιών με τα παιδιά τους. Σε αυτό έχω επικεντρωθεί και αυτή είναι η δουλειά μου ως πατέρας ».