ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτικοί και αστυνομικοί μεταξύ των νέων συλληφθέντων μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Στρατιωτικοί και αστυνομικοί μεταξύ των νέων συλληφθέντων μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία: Η οργάνωση έχει ήδη χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ενώ ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες φαίνεται πως είναι αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Σε νέες συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» προχώρησαν οι αρχές στη Γερμανία μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας.

Η οργάνωση έχει ήδη χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ενώ ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες φαίνεται πως είναι αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε έκαναν εφόδους σε δώδεκα σπίτια στη Γερμανία και προχώρησαν σε συλλήψεις, όπως είχαν κάνει τον Δεκέμβριο του 2022.

Μάλιστα στο Ρόιτλινγκεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης ένας άνδρας τραυμάτισε αστυνομικό πυροβολώντας τον με το όπλο του.

Ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί βρίσκονται απόστρατοι, οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, αρνητές της πανδημίας καθώς και μία πρώην δικαστικός και μέλος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

Υπό κράτηση από τον Δεκέμβριο βρίσκονται ήδη 25 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» των «Πολιτών του Ράιχ».

Η γερμανική Deutsche Welle διερευνά πόσο επικίνδυνα είναι τα μέλη της οργάνωσης, που υπολογίζονται σε περίπου 23.000 σε όλη τη Γερμανία, με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ πρόσφατα να προειδοποιεί για αυξανόμενη απειλή χρήσης βίας από τους «Πολίτες του Ράιχ».